Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub werkt samen aan ‘arbitrage’

Geplaatst op: 17 november 2019

Tekst Arjan Jonkers, foto's Henk Kuik

Vertegenwoordigers van tien voetbalverenigingen uit Noordwest-Overijssel en Zuidwest-Drenthe hebben zaterdagmorgen in Staphorst het vernieuwde ‘Samenwerkingsconvenant Regio Arbitrage’ ondertekend. De clubs die deelnemen zijn SVBS’77, SVN’69, SV DESZ, vv Staphorst, SC Rouveen, Olympia’28, SC Genemuiden, FC Meppel, Alcides en MSC-Amslod.

In het convenant staat de verregaande samenwerking beschreven op het gebied van ontwikkeling en ondersteuning van de arbitrage in het veldvoetbal. Er is aandacht voor de veiligheid op en rond de velden, gedragsregels, vormen van samenwerking, toepassing van de spelregels, controle van spelerspassen en de door de verenigingen opgelegde sancties.

In mei 2016 werd het eerste convenant al ondertekend. In het nieuwe document zijn afspraken verder aangescherpt en drie doelstellingen verder uitgediept. De betrokken verenigingen zijn opnieuw overeengekomen samen te werken in de regio en zo op professionele wijze het arbitragebeleid bij alle verenigingen te optimaliseren. Alle afspraken die in  het convenant staan beschreven, zijn door middel van ondertekening door de hoofdbesturen van de clubs geborgd.

Namens de commissie die zich bezig heeft gehouden met het opstellen van het vernieuwde convenant, sprak Jaap Muis zijn dank uit aan de clubs. Het verschil met het eerste document? ‘Het moest korter en duidelijker”, volgens Muis die zelf scheidsrechtercoördinator is bij DESZ. “We hebben drie speerpunten: een veilig klimaat voor spelers, leiders, trainers, supporters (ouders) en arbitrage. Samenwerking op het gebied van opleidingen voor arbiters en assistenten en afspraken op het gebied van het hanteren van de spelregels en wat er voor, tijdens en na de wedstrijd geregeld moet zijn.’

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500