Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselbank heeft inzamelingactie hard nodig

Geplaatst op: 2 december 2019

Vrijwilligers van Voedselbank Zwartewaterland houden zaterdag 7 december a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. “Inzamelingsacties zijn hard nodig”, aldus de organisatie, die steeds meer moeite heeft om voldoende pakketten te maken.

Er blijft een groeiende groep gezinnen die zich, buiten hun schuld, gedwongen zien deze zware stap te nemen om een beroep te doen op de Voedselbank. “Daarbij komt ook nog de toename van het aantal vluchtelingen bij. Ook de gemeente Zwartewaterland moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen. Een gevolg hiervan is dat dit leidt tot extra vraag naar voedselpakketten”, aldus de Voedselbank.

Die kan de aanvragen steeds moeilijker aan. Het beschikbare voedsel moet over een nog steeds groeiende groep worden verdeeld. Supermarkten en voedselfabrikanten echter bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om komende tekorten aan te vullen, is deze actie weer op touw gezet. Het gaat hierbij om houdbare producten zoals o.a.: pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag enz.

Om klanten van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de Boni en Jumbo in Hasselt, de Boni, Aldi en Albert Heijn in Genemuiden en de Coöp in Zwartsluis flyers uit met daarop de benodigde producten. Klanten kunnen desgewenst één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang.  Ook bestaat de mogelijkheid om in plaats van producten een gift te doen in daarvoor bestemde bus.

Wie deze dag niet in de gelegenheid is om wat extra boodschappen te doneren, maar toch iets wil geven, kan ook een financiële donatie overmaken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer was een dergelijke actie in Zwartewaterland een groot succes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500