Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente stelt OCG in gebreke over Tag-West

Geplaatst op: 13 december 2019

De gemeente Zwartewaterland heeft begin deze week de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (OCG) in gebreke gesteld. Dat is de ontwikkelaar die Tag-West voor zijn rekening neemt. Wethouder Albert Coster kondigde al eerder aan dat er juridische stappen genomen zouden worden.

OCG en de gemeente Zwartewaterland zitten nu in een patstelling over de jongste wijk van Genemuiden. Volgens de gemeente moet ondermeer de weg veiliger gemaakt worden. Probleem: dat gebeurt niet, omdat OCG dat weigert. De gemeente hoopt dat met de ingebrekestelling de patstelling doorbroken wordt.

De problemen en gebreken op Tag-West worden dan misschien opgelost. In een gesprek met de OCG heeft de gemeente deze week de de ingebrekestelling mondeling toegelicht.

Hugo Doornhof van Advocatenkantoor AKD heeft in opdracht van de gemeente Zwartewaterland in beeld gebracht welke juridische stappen het gemeentebestuur moet nemen om de situatie in Tag-West op te lossen. Dit is de eerste stap.

En die stap is vereist, laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Doe je dit niet, dan zal de rechter zeggen dat je de andere partij (OCG, EK) niet hebt laten weten dat zij zich niet aan de afspraken houden en geen mogelijkheid / tijd hebt gegeven om de afspraak te herstellen. Dat is een onwenselijke situatie.”

De ontwikkelaar krijgt nu nog even tijd om de problemen in de wijk aan te pakken. Doet hij dit niet, dan sleept de gemeente hem voor de rechter.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500