Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op het jaar (2)

Geplaatst op: 24 december 2019

WK Telefoonboekbiljarten weer groot succes.

Het nieuws in het voorjaar van 2019 is de aangekondigde sloop van de woningen tegenover d’ Overtoom. De meeste bewoners zijn geschrokken van de plannen van Wetland Wonen en kondigen actie aan. De rest van de wijk wordt gerenoveerd.

Er zijn de nodige jubilea te vieren. Zo bestaat Woonwarenhuis Pleijsier 50 jaar, EGSV 90 jaar, Anders dan normaal 20 jaar en de Rehoboth School 90 jaar. Bij Excelsior ontvangt Driekus Beens bloemen. Hij is al 44 jaar lid van het koor. Aan de Kamperzeedijk neemt juf Riëtte na maar liefst 44 jaar afscheid van De Driester.

De parkeerjungle aan de Beatrixstraat wordt opgelost: er komen meer parkeerplaatsen en toch krijgt de straat een groenere aanblik. Een soort van jungle is het WK Telefoonboekbiljarten ook, maar het ludieke sportevenement levert veel geld op voor het goede doel.

Het echtpaar Siebert vertrekt voor een motorreis van zeven maanden over de Zijderoute. Die kunnen ze door een ongeval overigens niet afmaken. Voormalig leerkracht Jelle Kaspersma van de Maarten Lutherschool overlijdt. Aan de Kamperzeedijk wordt een wolf gesignaleerd. Wout van Olst blijkt tijdens een EGSV-quiz de meeste kennis van Genemuiden te hebben.Sportclub Genemuiden verliest in het voorjaar vier keer op rij. Anne van der Kolk kondigt zijn afscheid aan.

Bij de provinciale verkiezingen trekt SGP in Genemuiden, weinig verrassend, de meeste stemmen. Minister Hoekstra kondigt een bezoek aan de Condor aan. Druk is het bij Tonproaten in de Kaaihof en de Jamsessie in d’ Overtoom. Echt groot nieuws is er in het vroege voorjaar niet in Genemuiden, al zijn er de nodige inbraken in de Vogelbuurt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500