Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente heeft een nieuwe website

Geplaatst op: 6 januari 2020

De gemeente Zwartewaterland heeft een nieuwe website. Met het nieuwe ontwerp is de online dienstverlening overzichtelijker voor bezoekers. De website is opgebouwd volgens het Toptaken-principe. Dat wil zeggen dat de gemeente kijkt naar de statistieken en de meest gestelde vragen van bezoekers. De website is daarop ingericht.

De nieuwe website is anders ingedeeld dan de vorige. Een toegankelijke en gebruiksvriendelijke website is het uitgangspunt. Wethouder Maarten Slingerland: “De bezoeker moet snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die hij of zij zoekt. We houden het zoekgedrag continu in de gaten en spelen daarop in. Een mooie stap in onze online dienstverlening.”

Ook voor tablet en smartphone

Steeds meer mensen bezoeken de gemeentelijke website via een tablet of smartphone. De website heeft daarom een responsive design. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast bij weergave op een desktop, laptop, tablet en smartphone.

Bij het inrichten van de website is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid. Slingerland: “Iedereen moet gebruik kunnen maken van onze website. We hebben bijvoorbeeld een voorleesfunctie en mogelijkheden om het lettertype te vergroten. Bij het kleurgebruik is rekening gehouden met mensen die minder goed zien. En er zijn al veel teksten herschreven. We schrijven kortere, eenvoudigere teksten en gebruiken zoveel mogelijk woorden die de overgrote meerderheid van de bevolking begrijpt. De toegankelijkheid heeft continu onze aandacht. Stap voor stap zorgen we dat iederéén toegang heeft tot onze online informatie.”

De website is nu vernieuwd, maar een website is eigenlijk nooit af. De gemeente blijft altijd bezig om de website verder te verbeteren. Kunt u iets niet vinden of heeft u suggesties om de website te verbeteren? Laat het de gemeente weten. Stuur een mail naar communicatie@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500