Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuider catering op Domotex

Geplaatst op: 10 januari 2020

Hij mag dan geen tapijt maken, op Domotex is ook Menno van Zon al 15 jaar een terugkerend gezicht. Met zijn cateringbedrijf Blocks voorziet hij twee ‘Gaellemuniger’ stands van eten en drinken.

Toen Irwo de Lange voor zichzelf begon, vlak voor de beurs, kreeg Van Zon de vraag of hij meewilde om hapjes te maken. “En zo ben ik hier beland.” Dat begon destijds met een kastje, inmiddels heeft Van Zon op de beurs professionele keukens tot zijn beschikking. “We zijn met een vrachtwagen vol deze kant opgegaan.”

Die vrachtwagen bevat veel vlees en vis. “Risotto met scampi’s, tournedos, hamburgertjes, hapjesplanken, saté en gehaktballetjes”, somt Van Zon een deel van zijn ‘assortiment’ op. “De klanten worden hier verwend en in de watten gelegd.”

Dat is iets wat Van Zon in de afgelopen jaren zag veranderen. “Volgens mij is het niet alleen meer verkopen, maar het is voor al ook relatiebeheer.”

Rond etenstijd is het voor hem heel druk. “En daarna krijgen we natuurlijk alweer de borreltijd. Maar dit is superleuk om te doen. Het is een drukke tijd met kerstborrels en nieuwjaarsrecepties, maar we zitten hier met gezellige mensen.”

Dat uit zich ook buiten beurstijden: “We vinden het heel gezellig om te gaan stappen in Hannover. Je moet het jezelf ook naar het zin maken.” Inmiddels heeft Van Zon daar genoeg ervaring mee in het buitenland. “We worden wel vaker ingehuurd voor beurzen, dus je kent zoveel mensen al. We komen bijvoorbeeld ook in Oostenrijk. Eigenlijk alles wat met de auto te doen is.”

Dat vergt wel planning. “Op dag drie beginnen de koelkasten leger te raken. Dan is het de sport om het toch goed voor elkaar te krijgen. Dus je moet innovatief zijn. En natuurlijk wel koelkast leegmaken voordat de beurs afgelopen is.”

Tot op heden bevalt dat erg goed bij de cateraar. “Als het aan mij ligt, blijf ik dit hier tot m’n pensioen doen. Maar dat hangt er natuurlijk vanaf of het van de andere kant ook bevalt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500