Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knol: Coster welkom bij collegevergadering, maar is irreëel

Geplaatst op: 31 januari 2020

Als de situatie blijft zoals het nu is, schuift wethouder Albert Coster dinsdag gewoon aan bij de wekelijkse vergadering van het college. “Wat mij betreft is hij welkom”, zegt wethouder Gerrit Knol.

Die zegde gisteren, samen met zijn collega Slingerland, het vertrouwen op in Coster. “Maar ik kan rustig met hem praten. Ik heb er ook geen moeite mee om over zakelijke dingen te praten, maar het is natuurlijk wel irreëel om dat te doen.”

Knol heeft, net als Slingerland, bedenkingen bij de loyaliteit van Coster. “We hebben tegen elkaar gezegd: in het persoonlijke hebben we  geen moeite met elkaar. Maar ik ben wethouder en in het bestuurlijk vlak ben ik het vertrouwen kwijt.”

Die struikeling kwam op het dossier Molenwaard. “Hoe ga je om met informatie en met wie deel je dat?”, vraagt Knol zich af over zijn collega. “Op het dossier Molenwaard was dat in het begin niet aanwezig, maar het werd later steeds meer. Toen kwamen we op het punt dat we zeiden: Nu ga je te ver.”

Coster had voor het geactualiseerde bestemmingsplan andere invulling in gedachten dan de andere leden van het college voorstelden, zegt Knol. “Je moet niet door blijven trekken aan iets wat niet kan.”

Het is de eerste bestuursperiode van Coster. “We zijn begonnen met een nieuwe wethouder en een nieuwe fractie”, vertelt Knol. “We hebben veel tijd geïnvesteerd om Coster te ondersteunen en wegwijs te maken. Maar bij het dossier Molenwaard, kon het bestuurlijk en zakelijk niet verder.”

Dat leidde dan ook tot een breuk in het college en vervolgens in de coalitie. Vooralsnog is het college dus intact. “Coster is nog steeds een collega. Dat is hij totdat hij ontslag neemt of er een motie van wantrouwen tegen hem ingediend wordt.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500