Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stichting werkt aan multifunctionele outdoor sportlocatie

Geplaatst op: 8 februari 2020

De plannen om een outdoor trainingslocatie te realiseren voor survivalrun in Genemuiden zijn uitgegroeid tot een multifunctionele outdoor sportlocatie. “Door de samenwerking met bedrijven, scholen, overheden en partners, ontstaat er een unieke combinatie om innovatieve oplossingen te creëren, om jeugd, ouderen en mensen met een beperking, uit te dagen om meer buiten te gaan sporten en bewegen. Ook is er toetsing aangevraagd voor certificatie als innovatiecentra. Dit zal dan de eerste van Noord-Oost Nederland worden”, meldt initiatiefnemer Gerrit Eenkhoorn.

De XXL outdoor speeltuin met digitale toegangspoort, gaat als living lab onderzoek doen naar innovatieve beweegvormen. Naast het standaard aanbod zullen er ook regelmatig  vernieuwende spelvormen en activiteiten plaatsvinden. “Met een echte wereldprimeur spreken we de hoop uit dat het een super beweegmagneet gaat worden.
Naast survival en obstaclerun training zien we ook bootcamp, teambuilding, boogschieten, klimwand, urban BMX, archery tag, Vipr en You.fo op de lijst staan. Daarnaast gaan er producten doorontwikkeld worden zoals outdoor CrossFit. Ook gaan we bewegen buiten het park bevorderen door verhuur van o.a. lasergame, soft paintball, urban hockey en kano’s.”

Het hele project staat in de stijgers en er zijn al bedrijven die zich als sponsor gemeld hebben door materialen beschikbaar te stellen en korting te geven op producten. “Maar we zijn er nog niet: de gehoopte subsidie laat nog op zich wachten. Doordat het een semi openbare ruimte wordt, voldoen we niet aan de standaardvoorwaarden. Hierover worden nog steeds gesprekken gevoerd met de betreffende overheden en instanties.”

Toch wil de Stichting zo snel mogelijk beginnen met de realisatie en doet een oproep aan de regionale ondernemers om samen het unieke project te ondersteunen en het tot een succes te maken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500