Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt lachgas en drugs aan

Geplaatst op: 18 februari 2020

Gemeente Zwartewaterland wil het gebruik van lachgas in de horeca en in keten tegengaan. In evenementenvergunningen wordt een lachgasverbod opgenomen. Dat blijkt uit een actieplan waarmee de gemeente het gebruik van drugs wil terugdringen.

Als het aan Zwartewaterland ligt wordt in de nieuwe APV ook een zogenoemd ‘blowverbod’ opgenomen, dat het gebruik van drugs strafbaar maakt. In veel Nederlandse gemeenten is dat overigens al het geval. In deze regio werkt Kampen bijvoorbeeld met zo’n verbod.

Verder gaat de gemeente meer investeren in zogenoemde weerbaarheidstrainingen, die de basisschooljeugd moet wapenen tegen drugs en andere mogelijke verslavingen. Die trainingen krijgen een vervolg in het voortgezet onderwijs, als het aan Zwartewaterland ligt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500