Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw in Genemuiden: cursus stijldansen

Geplaatst op: 18 februari 2020

Vanaf komende maandag nieuw in Genemuiden: een cursus stijldansen in d’ Overtoom. “Lekker iets samen doen en dat nog op muziek ook. Word jij daar niet vrolijk van? Nou, ik wel”, prijst Jettie Schaapman uit Hasselt de cursus van acht avonden aan.

Jettie Schaapman heeft meer dan haar sporen verdiend in het linedancen, maar met net zoveel passie geeft ze lessen stijldansen. “Vroeger wilde ik altijd ballroominstructrice worden en later heb ik daarvoor inderdaad ook al mijn papieren gehaald. Ik heb een opleiding van drie jaar gevolgd bij Cor van der Stroet in Meppel, die ook bekend is van de dansprogramma’s op televisie”, vertelt Jettie.

Ze runt al jarenlang haar eigen dansschool in Hasselt en vindt het mooi dat er nu ook in Genemuiden weer mogelijkheden zijn voor beginnende dansers. “We nemen tijdens de acht avonden de beginselen door van de Weense Wals, de Rumba, de Cha cha cha en de Quick Step. Dansen die je al snel kunt toepassen tijdens bruiloften of andere feesten. De lessen zijn bovendien gezellig en na een drukke dag is het heerlijk om ’s avonds samen te bewegen op muziek.”

De lessen in d’ Overtoom beginnen om 19.30 uur. Aanmelden is nog steeds mogelijk. Uiteindelijk hoopt Jettie dat er een mooie groep beginnende dansers de eerste kneepjes van het stijldansen onder de knie gaat krijgen. “Een mooie mix van jong en oud vind ik altijd het leukste”, voegt ze er nog aan toe.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500