Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis Wiesneus in de bibliotheek

Geplaatst op: 2 maart 2020

Maart 2020 is ‘dialectmaand’ en daarom is (zolang de voorraad strekt) bij de Bibliotheken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis het tijdschrift Wiesneus gratis verkrijgbaar.

Wiesneus is een dialecttijdschrift voor basisschoolkinderen. Er zijn verschillende versies van de Wiesneus, een Groningse, Drentse, Achterhoekse en Overijsselse. In de Overijsselse variant staan liedjes, verhalen en spelletjes in diverse Overijsselse streektalen.

Door middel van het lezen en spelen in het dialecttijdschrift Wiesneus wordt het cultuurgoed streektaal onder de aandacht van kinderen gebracht. Kinderen ervaren dat streektaal net als het standaard Nederlands een volwaardige taal is. Naast het culturele aspect speelt het taalverrijkende een rol. Voorlezen in de streektaal doet een appél op het analytisch denkvermogen van kinderen. De taalvergelijking biedt een stimulans voor de algemene taalontwikkeling.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500