Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dichten of rappen over de vrijheid

Geplaatst op: 5 maart 2020

Een gedichtenwedstrijd over vrijheid. Met dat initiatief vieren de SCAB, de bibliotheek Zwartewaterland en culturele organisaties SCEG en Sakz 75 jaar vrijheid in Nederland. Alle inwoners van Zwartewaterland kunnen hieraan meedoen. De wedstrijd is gestart  op de laatste dag van januari en loopt tot 30 maart. Tijd genoeg dus om een mooie bijdrage te leveren. Er gelden geen regels voor je gedicht, zo lang het maar over vrijheid in velerlei betekenis  gaat.

Er zijn verschillende prijzen te winnen in drie categorieën: jeugd t/m 12 jaar, 12 – 18 jaar en volwassenen . In alle drie categorieën zijn drie prijzen te winnen in de vorm van cadeaubonnen.

Wil je meedoen? Schrijf dan een gedicht over vrijheid (en wat dat voor jou betekent) en lever het uiterlijk op 30 maart in via scab-hasselt@hotmail.com of bij de bibliotheek in Hasselt, Genemuiden of Zwartsluis.

De jury wordt gevormd door neerlandicus Jan Kristen, communicatiespecialist Geke Mateboer en Hasselter stadsdichter Casper de Jong.

Er worden genomineerden gekozen in de drie categorieën, deze lezen hun gedicht voor op de afsluitende avond en uit deze genomineerden worden drie prijswinnaars gekozen.

‘Dicht op vrijheid’ wordt op vrijdag 24 april afgesloten met een culturele avond vol gedichten en muziek in het gemeentehuis Hasselt.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500