Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Avond over 75 jaar vrijheid

Geplaatst op: 9 maart 2020

In Genemuiden vinden de komende maanden diverse activiteiten plaats om de bevrijding en de teruggekregen vrijheid te herdenken. De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden houdt op D.V. donderdag 12 maart 2020 in de ‘Stadskamp’ van de Meente een zogenaamde ‘Olde Aovmd’ over het thema ’75 jaar Vrijheid’.

Tijdens deze avond wordt stilgestaan bij gebeurtenissen in het laatste oorlogsjaar, maar ook wat er zoal plaatsvond na de bevrijding. Zo wordt er onder andere stilgestaan bij het verplichte werken aan de Baustelle, er zal worden toegelicht hoe het gemeentebestuur rond de oorlog geregeld was en natuurlijk wordt er stilgestaan bij de bevrijding van Genemuiden. Met name zal er ook aandacht worden geschonken aan de hongerevacuées. De Taelkrink heeft met een drietal dames, die als kind in de oorlog in Genemuiden zijn opgevangen, gesproken en hun verhalen zullen deze avond ten gehore worden gebracht. De luchtiger oorlogsverhalen zullen deze avond trouwens ook niet worden overgeslagen.

De inloop is vanaf 19.00 uur en de presentatie begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Bij de uitgang zal een collecte ter bestrijding van de onkosten worden gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500