Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Harrie Rietman nu ook echt wethouder

Geplaatst op: 12 maart 2020

Dat Harrie Rietman namens de PvdA wethouder zou worden was al enige tijd bekend, donderdagavond werd hij ook echt benoemd. “Voor mij is deze functie geen kers op de taart: dit is een baan en nog een zware baan ook. Een baan die je echt moet willen”, aldus de Genemuidenaar, die opriep tot ‘vertrouwen’. 

Daarbij keek hij met name naar BGZ. Rietman hoopt dat die partij niet lang in ‘verdriet, boosheid en onbegrip’ blijft hangen, omdat dit uiteindelijk contraproductief werkt en schadelijk is voor de gemeente. Een zelfde boodschap had de nieuwe wethouder voor partijen die uiteindelijk niet tot de coalitie zijn toegetreden.

Rietman wordt overigens ook kernwethouder voor Hasselt, maakte hij donderdag bekend. “Ik kan moeilijk zeggen dat ik Hasselt op mijn duimpje ken, maar als ik door de stad loop, kijk ik bijna jaloers naar alle monumenten”, aldus Rietman, die verder onder meer de energietransitie in zijn portefeuille heeft. Astrid Dijkstra neemt overigens de positie van Rietman in de gemeenteraad over.

De oppositie ziet weinig vernieuwing in de afspraken tussen SGP, ChristenUnie en de PvdA. “Het meeste is herhaling: dit is het oude coalitieakkoord met een tintje PvdA”, vindt Margreet Bosma van het CDA. Dat stelt BGZ ook. De partij zegt wel dat ze een constructieve houding voorstaan. VVD en GemeenteBelang zijn positiever over het opgefriste akkoord.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500