Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Uiterlijk maandag beslissing over Koningsdag

Geplaatst op: 17 maart 2020

De gemeente Zwartewaterland neemt uiterlijk maandag een beslissing over de festiviteiten rond Koningsdag en 4 en 5 mei. Dat meldde burgemeester Eddy Bilder dinsdagavond in de extra uitzending van Zwartewater FM. Hij houdt er ‘ernstig rekening mee’ dat de feestelijkheden net zoals de herdenking van 75 jaar Bevrijding van de kalender moeten worden gehaald.

Bilder riep verder eigenaren van keten op om die te sluiten. “Ik begrijp heel goed de behoefte van jongeren om elkaar in deze tijd te willen ontmoeten, maar maak er geen alternatief voor de kroegen van. De zaak is buitengewoon ernstig en ik reken op de verantwoordelijkheid van mensen. We moeten elkaar zo min mogelijk opzoeken om het virus te onderdrukken.”

Volgens Bilder zijn er ongeveer twintig kinderen in Zwartewaterland op de kinderopvang, omdat ouders een vitaal beroep hebben. Hij is onder de indruk van alle initiatieven die ontstaan. “In Zwartsluis is bijvoorbeeld een buurtapp waarin bewoners de oppas van kinderen regelen. Ook is er een Telefooncirkel waarbij mensen ouderen twee keer per dag bellen en vragen of ze bijvoorbeeld nog boodschappen nodig hebben. Mooi is ook de actie bij De Hazelaar, waar kinderen tekeningen voor de ouderen maken.”

Bilder bevestigde nog een keer dat er vier patiënten in Zwartewaterland zijn. Hij benadrukte nogmaals dat het beleid van de GGD is om niet te vermelden in welke kernen ze wonen. “Dat is niet mijn beleid, maar ik moet me er wel aan houden”, aldus Bilder. Hij merkt om zich heen dat in ‘deze bizarre tijden mensen heel goed de ernst van de zaak inzien’. Hij verwacht daarom dat het gebruiken van de noodverordening in Zwartewaterland niet nodig is.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500