Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hasselt zwaar getroffen, geen besmettingen in Genemuiden

Geplaatst op: 18 maart 2020

Vijf van de zeven Zwartewaterlanders die met het coronavirus besmet zijn, wonen in Hasselt. Dat maakte burgemeester Bilder woensdagavond bekend op ZwartewaterFM. Een daarvan is dus huisarts Van Gijssel. “Hasselt is een betrekkelijk kleine kern met een relatief hoog aantal besmettingen”, aldus Bilder, die nogmaals opriep om de huidige situatie ‘zeer serieus’ te nemen. De andere twee besmettingen zijn overigens in Zwartsluis. Officieel zijn er dus geen besmettingen in Genemuiden vastgesteld.

De burgemeester wilde niet vooruitlopen op de vraag of de gemeente in Hasselt zwaardere maatregelen dan de landelijke regels gaat nemen. “De situatie leidt niet tot aanscherpingen van het beleid, maar ik moet daarbij zeggen dat ik niet weet hoe dat morgen is. Het gaat om dagkoersen”, aldus Bilder, die onder de indruk is van de manier waarop de gemeenschap zich aan de regels houdt. Ook vindt hij het ‘hartverwarmend’ hoe mensen elkaar willen helpen.

Huisarts Van Gijssel voelt zich redelijk, zo zei hij in de uitzending. Hij moet vooral hoesten en heeft last van kortademigheid. Telefonisch kan hij mensen wel helpen. Vermoedelijk liep hij de besmetting vorige week op. “Dat moet in de praktijk zijn gebeurd. Of ik vervolgens meer mensen heb besmet, weet ik niet. Daar test de GGD op dit moment niet meer op.”

Van Gijssel roept mensen op om zich te melden met ‘ernstige klachten’. Mensen moeten niet naar de praktijk komen, maar alleen telefonisch contact opnemen. Kijk voor alle informatie daarover op https://huisartsvangijssel.praktijkinfo.nl/

De gemeente heeft ondertussen contact gehad met alle keten. Die sluiten hun deuren. “Ook de jongeren zien de ernst van de situatie in”, aldus de burgemeester. Huwelijken en begrafenissen kunnen momenteel alleen kleinschalig doorgaan. “Huwelijksvoltrekkingen vinden plaats in het gemeentehuis met maximaal dertig aanwezigen. We hebben de stoelen op speciale wijze neergezet. Feesten kunnen momenteel niet doorgaan. Buitengewoon pijnlijk is het ook dat begrafenissen momenteel mogelijk niet op de wijze plaats vinden zoals de overledene zou wensen.”

Luister hier naar de uitzending van Zwartewater FM: http://www.zwartewaterfm.nl/uitzending_gemist.php

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500