Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bilder: ‘Het bericht waarvoor je bang was’

Geplaatst op: 19 maart 2020

“Heel triest: het bericht waarvoor je bang was dat je zou krijgen”, reageerde burgemeester Bilder donderdagavond op Zwartewater FM over de dood van een inwoner van Hasselt. Dat is het eerst slachtoffer van de coronacrisis in deze regio. Bilder meldde verder dat de achtste besmetting is geconstateerd bij een inwoner van Zwartsluis. Er zijn dus vijf gevallen in Hasselt en drie in Zwartsluis.

Verder meldde de burgemeester dat steeds meer ondernemers zich bij de gemeente melden. “Gezondheid van de mensen gaat natuurlijk voor, maar ook op economisch gebied merken we nu de gevolgen. Heel concreet moeten bedrijven al maatregelen nemen. Die gevolgen moeten we niet onderschatten”, aldus Bilder, die erop wijst dat op de website van de gemeente veel informatie voor zowel inwoners als ondernemers is te vinden. Ook kunnen inwoners altijd melden als ze informatie missen.

Bilder riep nogmaals op om de gedragsregels goed in acht te houden. “Blijf bij een verkoudheid, keelpijn of koorts thuis. Je brengt niet alleen je eigen gezondheid in gevaar, maar ook die van anderen. Dat wil je niet op je geweten hebben. Geen klachten? Blijf dan ook zoveel mogelijk thuis was regelmatig je handen. Hou afstand en geef absoluut geen hand. Zelf merk ik dat ik die gewoonte al heb afgeleerd.”

“Dat roept emoties op”, benoemde Bilder het sluiten van de deuren van de verzorgingstehuizen. “Dat is een maatregel die pijn doet, maar als het virus in die tehuizen komt is het leed niet te overzien. Ik begrijp heel goed dat mensen daarover boos kunnen zijn, maar ik hoop dat ze begrip hebben voor de maatregelen en ook voor de mensen die de maatregel moeten handhaven.”

Bilder deed zijn uitspraken vlak nadat minister Bruins vanwege oververmoeidheid zijn taken neerlegde. “Dit zijn ook voor ons zware tijden. Normaal gesproken spreek je bij een brand van een crisis, die duurt dan twee dagen. Nu weet je niet hoe lang de crisis is en hoe zwaar die wordt. Maar we hebben een team mensen om ons heen die zich enorm inzetten. Het gaat nu vooral om de mensen die getroffen zijn door de ziekte en de meest verstrekkende gevolgen daarvan. Dat zijn de mensen die het nu het zwaarst hebben.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500