Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Veel mensen hebben lichte symptomen’

Geplaatst op: 19 maart 2020

Acht inwoners van Zwartewaterland zijn ‘officieel’ besmet met het coronavirus, maar volgens huisarts Maas zijn veel meer inwoners ziek. “Het landelijk beleid is echter dat die niet meer worden getest. Alleen bij oudere mensen en mensen met zware symptomen stellen we dat vast. Tachtig procent van de patiënten heeft milde symptomen, overdreven gesteld zijn die te vergelijken met een verkoudheid.”

De Steenpoort is binnen Zwartewaterland aangewezen als centraal punt voor corona. “Dat hebben we in goed overleg met de artsen in Hasselt en Zwartsluis bepaald. We werken heel goed samen. Patiënten met coronaverschijnselen worden in het paramedisch centrum bekeken door één collega. Op die manier komen zo weinig mogelijk mensen in aanraking met het virus. De huisartsenpraktijken zijn sowieso gesloten en alleen telefonisch bereikbaar”, aldus Maas.

Die benadrukte dat de artsen zo goed als mogelijk zorg blijven verlenen. “Het liefst telefonisch, maar mensen die zwaar ziek zijn worden uiteraard bezocht. Of dat nou om corona of andere ziektes gaat. Onze mensen zijn dan volledig ingepakt en goed beschermd”, aldus Maas, die ‘zich het lazarus schrok’ toen hij hoorde dat de Hasselter collega Van Gijssel het virus opliep. “Die ken ik als iemand die zeer goed de regels opvolgt. Als die al besmet kan raken…”

Op de websites van de verschillende huisartsenpraktijken staat alle informatie over het coronavirus en over de aangepaste werkwijze van de artsen in Zwartewaterland.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500