Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Starterslening voor woningen tot 230.000 euro

Geplaatst op: 20 maart 2020

Als het aan het college van B en W ligt gaat Zwartewaterland startersleningen verstrekken voor woningen tot 230.00 euro. Eerder was dat 210.000 euro. Starters kunnen maximaal 30.000 euro lenen. Daarmee komt een koopwoning voor starters dichtbij. De gemeenteraad zou zich eind deze maand over het voorstel buigen, maar de gemeenteraadsvergadering is vanwege de coronacrisis geannuleerd.

Net als in de meeste andere gemeenten hebben starters problemen om een huis te kopen. Ze kunnen vaak niet direct een bedrag ophoesten van 7500 tot 10.000 dat tegenwoordig nodig is voor het afsluiten van een hypotheek. Sparen is voor jongeren lastig omdat ze regelmatig een studieschuld moeten aflossen of omdat ze uit een relatief dure huurwoning komen.

Bovendien staan er weinig woningen te koop, zeker in de lagere prijsklassen. Met het verhogen van de grens naar 230.000 euro hoopt de gemeente dat starters wel aan een woning kunnen komen. Ook komt dan de doorstroming op de woningmarkt beter op gang. De gemeente wil de komende vijf jaar 300.000 euro beschikbaar stellen voor de startersleningen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500