Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester: ‘Steun de middenstanders’

Geplaatst op: 3 april 2020

Burgemeester Bilder roept Zwartewaterlanders op tot aankopen bij de middenstanders. “Als we de huidige middenstand willen behouden, moeten we ze nu ondersteunen. Dit is een goed moment om een aankoop te doen, ook als je hoofd daar misschien nog niet naar staat. Er zijn nu winkels open die nauwelijks klanten hebben”, aldus Bilder op ZwartewaterFM.

Hij wijst er wel op om bij het boodschappen doen de maatregelen in acht te nemen. “Dat geldt ook voor een bezoek aan de supermarkt. Maak daar nou geen uitje van. Ga niet met het hele gezin, maar alleen naar binnen. En hou je aan de regels. We krijgen nog steeds signalen dat mensen moeilijk doen over het verplichte winkelwagentje”, aldus Bilder.

De regels volgen geldt ook bij alle ‘hartverwarmende en ontroerende’ initiatieven. “Heel fijn dat mensen nadenken over of ze iets kunnen betekenen. Ik zie ook dat middenstanders traktaties brengen naar de verzorgingstehuizen. Dat zijn allemaal acties die ik erg kan waarderen, maar let wel op dat je afstand bewaart. We moeten in onze gemeente echt blijven opletten.”

Diezelfde woorden gebruikt hij voor de uitvaarten. Omdat daarbij maar dertig mensen aanwezig mogen zijn, zoeken mensen naar andere manieren om de laatste eer te bewijzen. “En dat respecteer ik natuurlijk zeer. Maar zorg ook daarbij dat je die 1,5 meter afstand in acht neemt”, aldus Bilder, die spreekt over ‘donkere dagen in Zwartewaterland’. “Vandaag hoor ik in Hasselt steeds de kerkklokken. Dan weet je dat er weer een begrafenis is. We zijn echt in diepe rouw gedompeld.”

Met de burgemeester gaat het persoonlijk goed, maar al het leed in de gemeente grijpt hem aan. “Alle sterfgevallen, middenstanders die nauwelijks klanten hebben en ondernemers die zich afvragen of ze het gaan redden. Er is heel veel aan de hand. Gelukkig is het mij gegeven dat ik de kracht heb om mijn werk te doen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500