Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pascal Eenkhoorn kan nog wel trainen

Geplaatst op: 3 april 2020

Pascal Eenkhoorn leek aan het begin van het seizoen in topvorm, maar aan het goede gevoel kon hij geen vervolg geven. Corona zorgt er al weken voor dat het complete wielerpeloton stil staat. “Gelukkig kan ik in België, waar ik woon, nog wel trainen. Net als in Nederland mag je met twee mensen fietsen. Maar de grensovergangen dicht, dus ik kan Nederland niet in”, vertelt Eenkhoorn.

Hij traint momenteel dus, maar heeft geen idee waarvoor precies. “Het is onduidelijk wanneer er weer wedstrijden zijn. Dat maakt het mentaal lastig. Het zijn lange dagen op deze manier. Maar ik ben blij dat we nog buiten kunnen sporten, onze collega’s in Italië en Spanje kunnen dat niet”, vertelt de Genemuidenaar, die van afstand ziet dat de toestand in Genemuiden en Hasselt ‘heel heftig’ is. “Ik hoop dat het goed komt”, aldus Eenkhoorn, die op ZwartewaterFM de groeten deed aan oma Katrien Blokzijl.

Eenkhoorn zit na dit seizoen zonder contract, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat hij bij Jumbo Visma kan blijven. “Een mooie Nederlandse ploeg die zich verder heeft ontwikkeld, net als ik volgens mij. Ik wil graag blijven. Daarover waren we ook in gesprek, maar toen kwam corona er tussendoor.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500