Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inktzwarte dag: tien Zwartewaterlanders overleden

Geplaatst op: 6 april 2020

“Een inktzwarte dag”, zegt burgemeester Bilder maandagavond op ZwartewaterFM. Hij moet meedelen dat de afgelopen dagen maar liefst tien Zwartewaterlanders zijn overleden: zeven Hasselters en drie Genemuidenaren. Van zeven personen staat in ieder geval vast dat ze zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. 

“Enorme aantallen, onvoorstelbaar. Veel families zijn in rouw gedompeld”, aldus Bilder, die de gelegenheid nam om zijn medeleven te laten blijken. “Dit trekt een zware wissel op veel mensen in onze samenleving. In meerdere families zijn zelfs meer mensen overleden. Een verschrikkelijk drama. Ik hoop dat we de kracht mogen ontvangen om door deze tijd te komen. Eerder sprak ik nog over een boze droom, maar zo langzamerhand vertoont deze periode de verschijnselen van een nachtmerrie.”

Wellicht is er wel langzaam wat licht aan het einde van de tunnel. “De huisartsen spreken wel van een zekere stabilisering. Dat is het positieve in het negatieve. Al zijn er ook vandaag weer twee mensen getest, waaronder ook iemand uit Zwartsluis, de kern die tot nu toe redelijk gevrijwaard blijft. Ook daar blijft het oppassen.”

En dat laatste woord blijft voorlopig belangrijk, zegt Bilder. “Ook bijvoorbeeld bij de erehagen die we nu zien rondom begrafenissen. Dat kan en dat mag natuurlijk, maar hou ook daarbij de regels in acht. Blijf op afstand en ga na afloop niet met elkaar praten, hoe groot die behoefte ook is.” De gemeente heeft vandaag ook besloten dat bij huwelijken nog maar tien personen aanwezig mogen zijn.

De hoogwerkers die de afgelopen dagen worden in gezet bij de verzorgingstehuizen, noemt de burgemeester mooie initiatieven. “Mooi dat we in deze droeve dagen ook vrolijke gezichten mogen zien.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500