Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk al een lokale FlexVisit beschikbaar

Geplaatst op: 18 april 2020

Er is mogelijk al een lokale variant van een FlexVisit. Pascal ten Berge van SmartAV in Zwartsluis ontwikkelde een aantrekkelijk alternatief voor het dure systeem. 

“Voor De Schans stellen wij kosteloos een geluidinstallatie ter beschikking bestaande uit twee microfoons en twee luidsprekers, die aan weerszijden van een willekeurig raam geplaatst kunnen worden. Als aan beide zijden (binnen & buiten) een tafel en een stoel wordt geplaatst waar de familie en de bewoner plaats kunnen nemen, dan is er gescheiden door het glas, geen inbreuk op het bezoekverbod. Door slim gebruik te maken van microfoons en geluidsprekers ontstaat er een spreek- en luisterverbinding”, zegt Ten Berge.

Medewerkers van De Schans zijn enthousiast en Ten Berge hoop dat het initiatief snel kan worden uitgetest. Hij hoopt dat het systeem dan ook in andere instellingen in Zwartewaterland kan worden gebruikt.

Burgemeester Bilder meldde op de CBO dat er alle meerdere initiatieven zijn. Hij vroeg daar zelf donderdag om op ZwartewaterFM. “En dat heb ik wel geweten…”, glimlacht de burgemeester, die hoopt dat daarmee binnenkort meer mensen hun dierbaren kunnen zien waar dat de afgelopen periode niet mogelijk was.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500