Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Positieve ervaringen Muiderheim met ‘bezoekunit’

Geplaatst op: 8 mei 2020

Muiderheim heeft hele positieve ervaringen met een bezoekunit. Dat is een omgebouwde keet van Groothuis Bouwgroep waarin ouders hun kinderen of familieleden toch kunnen bezoeken. “De afgelopen maanden brachten verdriet en onbegrip met zich mee. Heel fijn dat mensen elkaar nu weer kunnen zien”, vertelt Willeke Vaandering van Muiderheim.

De afgelopen maanden was het videobellen of WhatsAppen mogelijk, maar elkaar ‘echt’ zien is toch een extra dimensie. “Een goede vergelijking is Schiphol, waar mensen elkaar na een lange periode door het glas ook al even kunnen zien. Groothuis heeft de keet gezellig ingericht waardoor mensen daar echt relaxed kunnen zitten”, zegt Vaandering over de unit die deze week in gebruik is genomen. Om het half uur ontmoetten nieuwe bezoekers en bewoners elkaar. Na een kwartier schoonmaken komen dan weer nieuwe gebruikers.

Muiderheim zocht eerst naar mogelijkheden voor een zogenoemde FlexVisit. “Vervolgens opperde de gemeente om met lokale ondernemers in gesprek te gaan. Toevallig hadden we al contact met Groothuis over de sponsoring van een FlexVisit. Vervolgens hadden ze binnen een paar dagen een keet omgebouwd.”

Vaandering denkt dat de voorziening een uitkomst is voor meerdere zorgorganisaties. Ook op andere Adullam-locaties wordt deze mogelijkheid nu geboden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500