Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Schoolspandoeken’ in mei

Geplaatst op: 12 mei 2020

Ongewoon gezicht in mei: de spandoeken van de verkeersveiligheidscampagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Jaarlijks worden de spandoeken na de zomervakantie opgehangen echter, als gevolg van de corona-crisis, zijn kinderen acht weken niet naar school geweest en is juist nu ook aandacht voor verkeersveiligheid hard nodig vindt Veilig Verkeer Nederland (VVN).

De campagne die in goede samenwerking met de gemeente wordt uitgevoerd, heeft tot doel mensen alert te maken op de kinderen die weer naar school gaan. Automobilisten wordt gevraagd schoolomgevingen te mijden en hun snelheid in de omgeving van kinderen aan te passen.

In een periode dat het extra rustig was op de weg, is het omgaan met het verkeer een hele overgang voor kinderen. De laatste weken hebben zij veel op straat gespeeld en waren er weinig auto’s om rekening mee te houden. Dat vraagt om enige aanpassing, daarom doet Veilig Verkeer Nederland in samenwerking met de gemeente Zwartewaterland een oproep aan alle weggebruikers om extra alert te zijn.

VVN heeft een aantal tips voor ouders en kinderen. Geef nu extra aandacht aan de verkeersvaardigheid van je kind door samen te oefenen. Als het kind zelfstandig naar school kan wordt aangeraden het kind alleen te laten gaan. Breng je kind zoveel mogelijk met de fiets of lopend naar school en laat de auto staan. Moet je met de auto? Parkeer verder weg en loop het laatste stuk naar school.

De spandoeken worden komende vrijdag opgehangen en, waar mogelijk, voorzien van de ondertitel ‘Kom op de fiets of lopend en houd afstand’. De bedoeling is dat deze enkele weken blijven hangen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500