Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Coronablog, vrijdag 15 mei

Geplaatst op: 15 mei 2020

Het is weer een werkdag waarop de autosleutel in mijn broekzak blijft zitten. Ik begin met een telefonisch interview met een beheerder van Natuurmonumenten in De Wieden en werk een groot deel van de dag aan webteksten voor een bouwbedrijf uit Staphorst. Tussendoor hou ik de Actueel-sites voor zover mogelijk euhm actueel. 

Er komt een persbericht binnen over zwaaistenen die aan de Kabel zijn geplaatst. Dat zijn voor sommige mensen hartverwarmende initiatieven, maar persoonlijk kan ik er niet zoveel mee. Ik zie me in gedachten al voor een raam zitten kijken naar wildvreemden die naar me zwaaien. Ik geloof niet dat ik daar het type man voor ben. Overigens heb ik mijn kinderen ook op het hart gedrukt dat ze later voor mij liever een rockbandje dan een draaiorgel regelen.

Het andere goede nieuws van de dag is ook niet echt aan me besteed. Raymond Spijkerman meldt op ZwartewaterFM dat de zwembaden woensdag vermoedelijk open kunnen. Tenzij mijn kinderen heel erg nadrukkelijk beginnen te smeken (en dat lijkt me sterk, want ik vertel ze het nieuws gewoon niet), behoor ik niet tot de eersten die een plons wagen. Vanwege hardnekkige watervrees heb ik pas op mijn 14e zwemmen geleerd. Nog steeds is het niet mijn grootste hobby.

Maar het is mooi dat liefhebbers weer in Bestevaer terecht kunnen. Burgemeester Bilder is ook al zo positief. Al een week geen nieuwe besmettingen in Zwartewaterland, De Meente is coronavrij en voor zover bekend is ook niemand gestorven aan het virus. “Het is voor het eerst dat de berichten op alle fronten gunstig zijn”, zegt Bilder.
Als straks alles echt weer normaal is, zal ik zijn bijdragen op de lokale radio nog gaan missen. “Bedankt voor de geboden gelegenheid”, sluit hij het gesprek weer af.

Op Genemuiden Actueel zie ik ondertussen dat het artikel over de komst van Lakrimi naar Genemuiden binnen het uur meer dan zevenhonderd keer wordt bekeken. Als die mensen allemaal gaan bestellen, gaat de nieuwe zaak in de Langestraat gouden tijden tegemoet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500