Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt oeverconstructies aan

Geplaatst op: 6 juni 2020

De gemeente trekt de komende tien jaar 2,7 miljoen euro uit voor het vervangen van oeverconstructies. Het gaat vooral om het vervangen van houten damwanden in de drie kernen. Ook verhoogt Zwartewaterland het jaarlijkse budget voor onderhoud naar 45.000 euro. 

Daarmee denkt de college de kwaliteit van de oeverconstructies te verbeteren. Dat moet gebeuren met een beheerplan dat uitgaat van kwaliteitsniveau b, wat betekent dat heel en veilig belangrijker zijn dan schoon. Die laatste kwalificatie is in kwaliteitsniveau a van net zoveel waarde, maar daarvoor moet de gemeente dan jaarlijks meer geld uitgeven.

De 2,7 miljoen euro is onder meer bestemd voor het vervangen van een stalen damwand in de binnenhaven van Genemuiden. Die klus staat voor 2021 op de kalender. Houten damwanden aan de Schering, Buitenhaven en Havenplein zijn ook aan vervanging toe, net zoals houten damwanden in Zwartsluis (Buizerdstraat, Nieuwesluis, Stroombeek en Otterbeek) en Hasselt (Schrijverswegje, Grintwal, Wilhelminalaan).

De gemeenteraad moet komende donderdag het raadsvoorstel nog wel goedkeuren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500