Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Steenmarter ‘actief’ in de Stuivenbergstraat

Geplaatst op: 8 juni 2020

Bewoners van de omgeving Stuivenbergstraat vragen om tips die de overlast van steenmarters kan tegengaan. Volgens de bewoners heef het dier onder meer zijn werkveld op het plein bij het Hervormd Centrum. Daar zien ze ook regelmatig een steenmarter lopen.

Steenmarters zorgen in heel Nederland regelmatig voor schade aan auto’s. Ze zijn gek op kabels. Wellicht een goed idee om tips als reactie onder dit artikel te plaatsen!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

10 thoughts on “Steenmarter ‘actief’ in de Stuivenbergstraat

 1. Wim Beens schreef:

  Bevestig een pantykousje met een pluk hondenhaar in het motorgedeelte van de auto. Succes verzekerd

 2. lotgenoot schreef:

  . De anwb raad aan om de kop van de auto nooit dicht bij een perkje of struikgewas te zetten. Het zijn schuwe dieren zei hij en ze gaan het liefst via begroeing o.i.d. onder de auto. Als er geen andere mogelijkheid is dan bij perkjes te parkeren word aangeraden dan de achterkant van de auto tegen het perkje te zetten.

 3. Corrie schreef:

  Koelvloeistof vinden ze heerlijk, en ze kunnen er goed op dansen

 4. Marianne schreef:

  Steenmarter geurschijf, Autobedrijf Naberman

 5. koos schreef:

  Vorig jaar hebben die beesten de hoofdkabel van mijn auto doorgebeten: een flink schadebedrag. Dit jaar de isolatie van de motor aan flarden. Weer betalen. nu hebben ik een apparaatje onder de motorkap die moet helpen, maar de beesten zijn slim en laten zich niet door allerlei dingetjes niet in de luren leggen. Nee, het is gewoon accepteren, diep zuchten en accepteren. Declareren bij de Zoogdiervereniging? Die beesten lachen zich kapot. Binnenkort stampen olifanten onze tuinen plat: die zijn ook beschermd.

 6. Merel schreef:

  Sommige reacties hier zijn echt te gek voor woorden. Wegvangen of vermoorden heeft geen zin (de steenmarter is territoriaal en het territorium zal binnen no time ingenomen worden door een ander individu), zijn wreed en bovendien hartstikke illegaal. Kies voor een andere oplossing of neem eens contact op met de Zoogdiervereniging zou ik zeggen.

 7. Astrid schreef:

  bangkorf plaatsen met ewn ongebakken frikandel…succes verzekerd

 8. Henrike schreef:

  Wij hebben een pieper in de auto. Kan op batterij (werkt 1 jaar, dan batterij vervangen) of aansluiten op het circuit van de auto. Sindsdien hebben wij er geen last meer van gehad.

 9. J. Eenkhoorn schreef:

  Visolie in een bakje, daar hydrauliek olie doorheen

 10. jan schreef:

  stuk gaas van 2 meter onder de auto leggen, ongeveer 2 cm. van de grond af vastzetten.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500