Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 januari 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bonsink Aquaservice ook het adres voor refits

Geplaatst op: 15 juni 2020

Voor watersporters uit de wijde regio was Bonsink Aquaservice uit Zwartsluis al hét adres voor al hun bootmaterialen, onderhoud en reparaties. Maar sinds dit vaarseizoen kunnen pleziervaarders ook terecht voor complete refits van hun vaartuig. “Een dienst die we inmiddels aan meerdere klanten succesvol verleend hebben, waardoor we er nu klaar voor zijn om er actief mee naar buiten te treden’’, aldus Aquaservice-projectleider Frederik Visser. 

Ook in de jachtbouw staat de technische ontwikkeling niet stil. Daarom raken componenten en systemen in vaartuigen na een tijdje achterhaald. “Veel pleziervaarders overwegen om die reden de aanschaf van een nieuwe motorboot of sloep”, merkt Frederik. “Terwijl hun eigen boot eigenlijk nog prima bevalt. Meerdere klanten hebben we daarvoor al de perfecte oplossing geboden met een technische refit. We vernieuwden en verjongden hun vaartuigen en lieten deze weer functioneren als nieuw.”

Technische wensen in vervulling
Stuurinrichtingen, boeg- en hekschroeven, motoren, generatoren, sanitair, navigatiepakketten, elektra, verlichting, verwarmings-, drink- en vuilwatersystemen. Als het op herinrichten van machinekamers of het aanleggen van compleet nieuwe technische installaties en leidingwerken aankomt, gaan de vaktechnici van Aquaservice geen uitdaging uit de weg. Frederik: “We adviseren onze klanten graag over alle opties die we kunnen bieden. Maar welke technische werkzaamheden we uitvoeren, speelt altijd in op hun wensen.”

Netwerk voor refits van interieur en exterieur
Waar Aquaservice zelf het technische gedeelte van de refit uitvoert, beschikt het ook over een uitgebreid netwerk om refits van bootinterieur en -exterieur volledig te organiseren. “Het volledig schilderen of overspuiten van uw boot, inkorten of verlengen, bekleden en stofferen, alle timmerwerkzaamheden. We kunnen onze klanten adviseren over welke werkzaamheden nodig en mogelijk zijn. En coördineren de uitvoering ervan vervolgens volledig door vakmannen in te schakelen die elke boot weer laten stralen als nieuw.”
Kennis en kunde in huis
Een verouderd vaartuig weer helemaal up-to-date brengen, is een specialistisch vak, benadrukt Frederik. “Een refit is een ingrijpende gebeurtenis, die om kennis en kunde vraagt. Bij Aquaservice hebben we die dankzij de expertise van onze medewerkers en ons uitgebreide netwerk van jachttimmerlieden en – schilders in huis. Zo zorgen we er graag voor dat onze watersportklanten zo snel mogelijk weer als nieuw het water op kunnen.” Meer weten over refits? Ga naar aquaservice.nl/diensten/refit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500