Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vertraging voor uitbreiding bedrijfsterreinen

Geplaatst op: 26 juni 2020

Vanwege een overvolle agenda kwam de gemeenteraad donderdag nog niet toe aan het vaststellen van de Nota van uitgangspunten voor de uitbreiding van industrieterrein Zevenhont. Berthran Selles van de OKG en Herman Hoekman van VeBe wezen voor de vergadering juist op het belang van een snelle voortgang. De gemeenteraad praat volgende week verder en stelt dan vermoedelijk in september de nota wel vast. Dat betekent overigens nog lang niet dat de plannen dan definitief zijn.

Volgens Selles is de uitbreiding ondanks de coronacrisis nog steeds keihard nodig. “Het industrieterrein is al twintig jaar niet uitgebreid. Dankzij goede samenwerking tussen de ondernemers hebben we elke meter maximaal benut, maar we zitten nu echt klem. Voor sommige bedrijven is het belang van uitbreiding door corona alleen maar groter geworden.”

Ook Herman Hoekman hield de gemeenteraad de noodzaak van uitbreiding nog een keer voor. Hij wijst op het belang van ondernemers voor de samenleving en het toekomstperspectief van de jeugd. Volgens Hoekman kan het bedrijf met nieuwbouw ook veel duurzamer werken. “Onze uitstoot kunnen we aanzienlijk terugdringen. Bovendien hebben we straks veel minder transportbewegingen”, aldus Hoekman.

Een meerderheid van de gemeenteraad ging eerder al akkoord met uitwerken van de plannen voor twee uitbreidingen. Donderdag was er nog wel ruimte om binnengekomen reacties te bespreken. De PvdA wijst daarbij onder meer op de bewoners van het Hoge Land, die straks volgens Klaas Eenkhoorn ’tegen een muur van gebouwen aankijken’. Hij pleit ervoor om het plan op die locatie aan te passen, zodat de bewoners meer ruimte houden.

BGZ en ChristenUnie vragen onder meer duidelijkheid over de groenstroken rond het terrein. Die zou eerst dertig meter breed zijn, maar in de Nota van Uitgangspunten staat nu ‘gemiddeld dertig meter’. De SGP vindt dat het aantal ingediende reacties, twaalf, meevalt. Onder meer het CDA vraagt zich af of opmerkingen van omwonenden wel worden meegenomen bij de planuitwerking. Klaas van Olst van de ChristenUnie vroeg ook naar de stand van zaken rond de nieuwe fietsverbindingen die in de maak zijn.

Komende donderdag beantwoordt wethouder Harrie Rietman de gestelde vragen.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500