Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Camperaar in coronatijd (blog 2)

Geplaatst op: 5 juli 2020

Camper gehuurd voordat de coronacrisis uitbrak en op het moment dat veel Europese landen ‘geel’ werden het besluit genomen om dan ook maar op reis te gaan. Een goede mogelijkheid om vakanties in coronatijd eens onder de loep te nemen. Erik Driessen is on the road. Deel twee van het vakantieblog.

Het mondkapje van oma heeft voor het eerst dienst gedaan. Bij een openbaar toilet langs de snelweg zette ik het ding op, al bleek ik bijna de enige te zijn. Wat is er toch gebeurd met die alom geroemde Duitse degelijkheid. Helemaal rouwig ben ik er niet om. Het mondkapje ruikt een beetje muf. Op de radio horen we dat een deel van Catalonië weer in lockdown is.

Voorbij Koblenz zetten we de camper op een camping. Het is een beetje trip down memory lane. Koblenz, Boppard, Sankt Goar, de Lorelei, met mijn ouders ben ik er regelmatig geweest. Later ook nog een keer met een kameraad op de dag dat de vliegtuigen het World Trade Center in New York binnenvlogen. Op de autobahn dachten we nog dat we naar een eng hoorspel luisterden, op de hotelkamer in Boppard bleek de afgrijselijke waarheid.

We staan op een kleine camping in St. Goar. Op een poster staat dat je in de openbare ruimtes je mondkapje op moet doen, maar de eigenaresse blijkt even later wat milder gestemd. In de receptie is het niet nodig, wel in de sanitaire ruimte en bij verplaatsingen in het restaurant. De campinggasten houden zich er keurig aan. Mijn 7-jarige dochtertje ook.

Zelf loopt de eigenaresse en tevens serveerster in het restaurant ook met het mondkapje op, maar wel op een manier dat je je kunt afvragen of het veel zin heeft. Als ze zich duidelijker verstaanbaar wil maken, gaat het kapje omlaag. De neus bedekt het geval sowieso niet. Wel poetst ze de menukaarten grondig schoon. Nieuwe gasten moeten even wachten tot het desinfectiemateriaal zijn werk goed heeft gedaan. De Duitse degelijkheid bestaat dus toch nog.

Het duurt even tot de bekende Duitse specialiteiten worden opgediend. Gelukkig zijn die niet voorzien van mondkapjes.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500