Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
17 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Opnieuw hoog bezoek bij Betap, dit keer ambassadeur Gilon

Geplaatst op: 15 juli 2020

Tekst en foto's: Robert Jansema

Wederom hoog bezoek bij tapijtgigant Betap. Dit keer was het niet Mona Keijzer die zich liet informeren over de gang van zaken binnen de Genemuider tapijtindustrie. Vandaag liet Naor Gilon, ambassadeur voor Israël, zich zien in de tapijtstad.

Gilon is zeker geen onbekende in zijn thuisland. Als adviseur diende hij in het verleden drie premiers en deed hij ervaring op als ambassadeur in Italië. Sinds enkele jaren zet hij zich in voor de banden tussen Nederland en Israël. Het stond overigens niet direct op de planning dat Gilon de onderneming Betap zou bezoeken. Het was een idee van burgemeester Bilder. Vermoedelijk was het eerdere bezoek met Mona Keijzer de burgervader goed bevallen en koos hij wederom voor een bezoek aan de tapijtfabrikant in zijn woonplaats.

“Naor Gilon kwam vandaag een dag op bezoek in Zwartewaterland om met mij het een en ander te bespreken op politiek gebied. Ik wilde hem graag iets laten zien dat goed bij onze gemeente past en dacht daarom aan de tapijtindustrie”, vertelt Bilder tijdens de rondleiding door de fabriek tegenover Genemuiden Actueel.

Het gezelschap, bestaande uit de top van Betap, de burgemeester en ambassadeur hadden vanmiddag een druk programma. Eerst werd Gilon bijgepraat over het reilen en zeilen van de tapijtindustrie en het bedrijf Betap. Daarna volgt een tripje langs de productielijn. Het ontspannend-ogende gezelschap laat zich graag informeren over de vloedbedekking.

Na de rondleiding praten de heren nog even na. “Ik heb d’r van genoten. Het voelt ook goed om in een regio te zijn waar mensen op goede voet leven met Israël”, merkt Gilon op. Hij komt inderdaad enthousiast over. In de fabriek vraagt hij ondertussen of een van zijn beveiligers een foto wil maken voor het thuisfront. Wanneer hij bij de uitgang een tas krijgt aangeboden merkt Gilon in het Engels op: “Heel mooi! Een leuk cadeautje voor mijn vrouw.”

Nadat de gast achterin zijn gepantserde BMW is gestapt blikken de heren van Betap en Bilder terug op een geslaagde middag. “Het is goed om de banden te onderhouden met Israël. Ook omdat we indirect zakendoen met grondstofleveranciers in het land”, merkt Johathan Middelkoop op namens Betap. Ook Bilder is tevreden over het bezoek van zijn gast: “Ik denk dat Gilon onder de indruk was van wat we hier maken.”

 

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500