Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Reserveringen komen op gang bij Slingerverhuur

Geplaatst op: 29 juli 2020

De familie Slingerland is druk bezig met een verhuizing naar de dijk tussen Genemuiden en Hasselt. Die nieuwe locatie aan Cellemuiden 27 biedt veel mogelijkheden, bedachten broer en zus Jillis en Nienke. En dus gaan ze een nieuw avontuur aan. Onder de naam Slingerverhuur verhuren ze vier AGM retro scooters. 

Een beter startpunt voor een mooie route op een gemotoriseerde tweewieler dan de Hasselterdijk is nauwelijks denkbaar. De meanderende weg langs het Zwarte Water en polder Mastenbroek nodigt uit tot een tochtje. Langs een van de vele bochten staat het witte huis waar de familie naartoe verhuist en waar ze ook een bed and breakfast runnen.

In de schuur achter de woning staat de schuur waarin de scooters staan. Stoere modellen met brede sturen. “Ideaal voor tochtjes met een passagier achterop. Je zit heel goed. Bovendien is een helm niet nodig, omdat de maximum snelheid 25 kilometer per uur. Je rijdt er zo op weg, al heb je wel een brommerrijbewijs of gewoon rijbewijs nodig”, vertelt Nienke, die zelf een paar testritjes heeft gemaakt door de omgeving.

Ze hebben ook een aantal routes ontwikkeld voor mensen die minder bekend zijn in de streek. “Je kunt van hieraf alle kanten op. Een rondje Zwolle is prachtig en dan via Genne weer terug. Maar een tochtje naar de Wieden en Weerribben is ook schitterend”, zegt Jillis, die zelf in het verleden regelmatig een scooter huurde en zo op het idee van Slingerverhuur kwam. “Bovendien zit er in deze omgeving geen verhuurder, terwijl de streek juist uitnodigt voor ritjes. Dat zeggen ook soortgelijke bedrijven elders in het land, waarmee we gesprekken voerden.”

En ook dankzij die motiverende gesprekken zijn ze nu letterlijk en figuurlijk op weg. “We starten in het hoogseizoen. Dat is niet ideaal, maar we woonden hier nou eenmaal niet eerder…”, glimlacht Jillis. “Maar het is wel een goede periode om te ontdekken of dit kans van slagen heeft. Ik heb er wel vertrouwen in. We merken dat de reserveringen nu al loskomen, terwijl we pas vorige week voorzichtig begonnen met reclame maken. Ondertussen hebben we ook een flyer die we verspreiden op campings en andere toeristische locaties.”

Buiten de toeristen denken broer en zus ook dat de regiobewoners interesse hebben in een mooi tochtje. “Voordeel is dat je bij ons ook ‘s avonds een scooter kunt huren. Dat is bij winkels vaak niet het geval”, zegt Nienke. Met vier scooters kan Slingerverhuur nu vier stellen aan een leuke dag helpen. Op termijn kunnen ook grotere groepen mogelijk terecht aan Cellemuiden. “We zijn benieuwd hoe de komende periode gaat lopen, zodat we straks mogelijk meer scooters hebben zodat we ook vriendengroepen of grotere families kunnen bedienen.”

Kijk voor alle informatie op www.slingerverhuur.nl 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500