Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De moderne veearts is vooral een adviseur

Geplaatst op: 28 augustus 2020

De moderne veearts is een belangrijke adviseur voor agrariërs. Tjitske Boschma van Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland vindt dat een mooie ontwikkeling. “Samen met veehouders zorgen dat dieren gezond blijven en dat het bedrijf een prima rendement draait. Daar word ik echt enthousiast van”, zegt ze op de vestiging in Hasselt. Daarnaast heeft de praktijk nog een locatie in Stadshagen.

Veel dierenartsenpraktijken worden de laatste tijd overgenomen door investeringsmaatschappijen. Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland kiest bewust voor zelfstandigheid. “Wij voelen ons zeer betrokken bij onze klanten en veehouders. Dat betekent dat we houden van korte lijnen. We kennen het gebied en de veehouders heel goed. Die persoonlijke benadering willen we zo houden en volgens ons lukt dat beter als zelfstandige ondernemers. Omdat we samenwerken met regiopraktijken zoals die van Staphorst, profiteren we wel van bijvoorbeeld inkoopvoordelen. En we garanderen zo dat we 24 uur per dag klaar staan voor onze klanten.”

En dat is nodig ook. Wie denkt dat de veearts hooguit bij calamiteiten opdraaft, heeft het mis. “Aan het begin van het jaar stellen we samen met veehouders doelen op waaraan we werken. Samen maken we een plan dat onder meer het rendement vergroot. We werken ook steeds meer preventief dan ambulant: waar je vroeger in actie kwam als dieren ziek werden, probeer je dat nu juist te voorkomen. We zijn veel meer dan vroeger adviseur of sparring partner en werken heel nauw met de veehouders samen.”

Wie kiest voor Dierenartsenpraktijk Zwolle Zwartewaterland, met acht dierenartsen en twaalf assistenten, profiteert van veel kennis en kunde. “Wij doen bijvoorbeeld veel laboratoriumonderzoek en zijn ook gespecialiseerd in kijkoperaties. Overdracht van die kennis vinden we heel belangrijk. Dat is ook de reden waarom we een boerinnenstudiekring oprichtten: de partners van de agrariers verbreden daarbij hun horizon, doen kennis op en leren elkaar bovendien kennen. Dat zijn hele leuke middagen.”

Bij de praktijk in Hasselt en Zwolle zijn ook Genemuidenaren klant. Van oudsher kunnen veehouders uit Polder Mastenbroek kiezen uit Genemuiden, Kampen en Zwolle/Hasselt. “Wij zijn heel blij met onze klantenkring en zouden die graag verder uitbreiden. Voor nieuwe klanten stellen we gratis het bedrijfshandelplan, het koekompas en eventuele gezondheidsplannen op. Ook zorgen we voor een zorgeloze en kosteloze overstap”, zegt Boschma.

Naast de agrarische tak is de praktijk in Hasselt en Stadshagen ook het adres voor gezelschapsdieren die zorg nodig hebben. Kijk voor alle informatie op www.dapzw.nl

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500