Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tv-maker van ‘Typisch’ naar d’Overtoom

Geplaatst op: 2 september 2020

Fragment uit 'Typisch Zwarte Water', boer Harm bij de pont (Bron: EO)

Naast komend CultCafé op 10 september, kan d’Overtoom ook eind september weer liefhebbers verwelkomen voor een inspirerende avond vol kunst en cultuur. “We hebben namelijk Jan Blei weer bereid gevonden deze avond uw host te zijn voor het 7e CultCafé in de Overtoom”, vertelt Meike van Ommeren. Ook komt de tv-maker achter ‘Typisch Zwartewaterland’ naar de Tapijtstad.

Gasten zijn Albert Brunsting en Jeroen van Herwijnen. Albert is vakfotograaf, avonturier en zanger van de band Van Lunteren. Al meer dan 40 jaar struint Albert stad en land af, van South-Carolina tot Ruinerwold, voor het vastleggen van bijvoorbeeld popconcerten en hightech bedrijvigheid maar ook voor intieme inkijkjes op het platteland. Onlangs is er een prachtig boek verschenen met zijn mooiste werken. Albert vertelt graag over zijn verre reizen en bijzondere ontmoetingen. Ook zal een selectie van zijn werk te bewonderen zijn tijdens deze avond, middels een expositie, die maar liefst 10 weken in Genemuiden mag blijven.

Jeroen van Herwijnen, u kent zijn naam misschien nog niet, maar zijn werk vast en zeker wel! Hij is namelijk de man die bij mensen aanklopt om ‘de dag door te nemen’, in -jawel- Man Bijt Hond! Ook is hij verantwoordelijk voor de spraakmakende EO serie ‘Typisch..’, die niet alleen van ons eigen Zwartewaterland is gemaakt, maar ook van bijvoorbeeld Dwingeloo. Prachtige stukjes dagelijks leven van gewone mensen zoals u en ik, soms herkenbaar, maar vaak ook niet.

Donderdag 24 september zijn liefhebbers vanaf 19.30 uur welkom in de kantine van d’Overtoom. De avond is kosteloos te bezoeken en start om 20.00 uur.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500