Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Bouwen voor starters heeft prioriteit’

Geplaatst op: 15 september 2020

De gemeente Zwartewaterland voert woonbeleid voor het goed wonen voor iedereen in de gemeente. De rekenkamercommissie van de gemeente Zwartewaterland heeft onderzocht in hoeverre dat beleid effectief en efficiënt was, en welke verbeteringen eventueel mogelijk zijn. Daarmee ondersteunt de rekenkamercommissie de gemeenteraad en het college bij de keuzes die er gemaakt moeten worden rondom wonen.

De gemeente Zwartewaterland heeft in 2017 een woonvisie vastgesteld met daarin een aantal peilers, zoals ‘voldoende betaalbare huurwoningen, ‘duurzame woningvoorraad en leefomgeving’ en ‘voldoende woningen voor jongeren en het stimuleren van eigen woningbezit onder starters’. Uit het onderzoek blijkt dat niet alle pijlers in de praktijk evenveel aandacht krijgen, zoals het bouwen voor starters. De rekenkamercommissie doet het college en de gemeenteraad een aantal aanbevelingen die met name betrekking hebben op het scherper neerzetten van ambities en uitvoeringsacties en op de periodieke terugkoppeling naar raad en samenleving. Het college van Zwartewaterland heeft aangegeven zich te herkennen in de aanbevelingen en deze ter harte te nemen.

Tijdens de informatieavond donderdag 17 september om 19:30 uur zal de rekenkamercommissie de gemeenteraad informeren over haar onderzoek dat zij heeft uitgevoerd naar het woonbeleid in de gemeente. Vanwege de coronamaatregelen zal deze bijeenkomst live worden gestreamd via www.zwartewaterland.nl/raadsvergadering. Wanneer iemand toch graag fysiek bij de informatiebijeenkomst op 17 september aanwezig wilt zijn, moet hij of zij zich in verband met de coronamaatregelen hiervoor aanmelden. Deze aanmelding moet uiterlijk woensdag 16 september 17.00 uur bij de griffie binnen zijn onder vermelding van uw persoonsgegevens. Aanmelden kan via griffie@zwartewaterland.nl of via 14 038 (vragen naar de griffie).

Het rapport is inmiddels digitaal beschikbaar via de website.

Gepubliceerd door Robert Jansema

3 thoughts on “‘Bouwen voor starters heeft prioriteit’

 1. Genemuiden schreef:

  Jammer dan voor die appartementen klaar zijn dan ben je al twee jaar veder dus wordt er de eerst komende anderhalf jaar niet gebouwd dus Groote woning nood in Genemuiden . Kijk om je heen overal wordt gebouwd in gemeenten behalve in Genemuiden

 2. Franc schreef:

  De gemeente heeft Heutink al teruggefloten. Ze moeten nu eerst Tag afmaken voor de bewoners (met name het straatwerk e.d.), daarna kan het appartement vorm krijgen en dan pas de nieuwe fase van Tag. Dit vanwege de langslepende malaise bij de eerdere bouwfasen op Tag.

  Maar inderdaad, je snapt niet dat de Heutinkjes nog zonder schaamte door Genemuiden rijden…

 3. Genemuiden schreef:

  Ga bouwbedrijf j h heutink uitdagen gemeente Zwartewaterland het wordt tijd dat die gaat bouwen of grind verkopen aan andere bouwbedrijven zo die veder kunnen bouwen desnoods op andere locatie Genemuiden zuid laat dan bouwbedrijf heutink maar zitten met die grond op tag .

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500