26 april 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden gaat nat in Berkum

Geplaatst op: 26 september 2020

Van Benthem raakt de paal. Foto's Helimich Lubberts

Sportclub Genemuiden heeft ook de tweede uitwedstrijd van het seizoen verloren. In een nat Berkum won de thuisploeg verdiend met 3-0.

Genemuiden kwam gehandicapt naar Zwolle. Het centrale duo Streutker en Van der Laan keek geblesseerd toe, net als Boutzamar. Tot overmaat van ramp raakte doelman Jansen deze week door een bedrijfsongelukje ook nog uit de running. Daardoor begon Sportclub met maar liefst acht Genemuidenaren aan de wedstrijd. Trainer Van der Weij zei vooraf al dat hij niet wilde klagen over de afwezigen, het was aan de anderen om ‘aan de deur te kloppen’.

Voor rust waren beide ploegen in evenwicht. Tot veel uitgespeelde kansen kwamen ze niet. De beste was nog voor Sportclub Genemuiden. Van Benthem raakte na een half uur de paal. Met 0-0 werd de rust bereikt in een steeds natter Berkum.

Na rust zette de thuisploeg aan en kon Genemuiden niet mee. De 1-0 van Ivar Nijboer mocht er zijn en toen Nieuwenhuis niet veel later de 2-0 maakte leek het duel beslist. Sportclub zette echter aan, wist ook wel een overwicht te realiseren, maar tot opgelegde kansen leidde dat eigenlijk niet. Bovendien bleef de ploeg op miraculeuze wijze in de wedstrijd. Bacuna gaf Van Marle een niet te missen kans, maar de Kampenaar schoot vanaf amper twee meter op de lat.

Genemuiden probeerde steeds meer te drukken, maar steeds duidelijker werd dat de ploeg een kansloze avond tegemoet ging. De voorwaartsen werden nauwelijks bereikt en als dat wel gebeurde, bleken ze ook niet goed in de wedstrijd te zitten. In de slotfase gooide Berkum het duel definitief in het slot met de 3-0.

Volgende week komt de verrassende koploper Flevo Boys op bezoek. Dat haalde twaalf punten uit vier wedstrijden.