Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kindcentrum Ichthus: ‘breng hier je kinderboek’

Geplaatst op: 28 september 2020

Op woensdag 30 september is het de Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook Kindcentrum Ichthus doet mee. Ze roepen kinderen en volwassenen op om op 30 september gelezen kinderboeken bij de school te brengen.

Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur. De boeken kunnen woensdag bij het raam naast de hoofdingang worden gebracht tussen 8.00 en 16.30 uur. (Te herkennen aan de sticker ‘’Zwerfboekenstation’’)

De Kinderboekenweek start op 30 september. Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation Kindcentrum Ichthus op om op 30 september gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen!

Wat is een KinderzwerfboekStation?
Op Kindcentrum Ichthus staat een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers. Deze kun je op de boeken plakken die jij hebt meegenomen en wilt laten zwerven.

Hoe werkt het?
1) Kies een boek en neem het mee naar huis om te lezen. Laat het daarna verder zwerven zodat een ander kind het kan lezen.
2)Volg het boeken vraag een zwerfcode aan op www.kinderzwerfboek.nl. Staat er al een code in het boek? Meld dan de vindplaats aan.
3)Breng jouw boek zodat een ander kind het kan lezen. Plak de oranje zwerfsticker erop.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500