Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames 1 Ruutvoorn winnen van Vovem Emmeloord

Geplaatst op: 28 september 2020

Na het abrupte einde van vorig seizoen begon afgelopen dinsdag de competitieseizoen ’20-21 voor dames 1 van Ruutvoorn. De Genemuider volleybalsters begonnen voortvarend tegen Vovem d4, nieuwkomer in de derde klasse . De dames namen een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. 25-16.

De tweede set zetten de dames door. Met een goede serve werd er al rap een ruime voorsprong genomen. Ruutvoorn bleef goed volleyballen en hield druk. Vovem Emmeloord kwam er niet meer aan te pas. 25-11

In de derde set werd het goede volleybal doorgezet. Ruutvoorn nam een voorsprong maar bij een stand van 12-6  begon het te haperen aan Ruutvoorn zijde. Fouten stapelden zich op en Vovem kwam langszij. Bij een stand van 14-14 hervond Ruutvoorn zich en liep uit door een goede serve. Ruutvoorn liet Vovem niet meer terug komen en won met 25-17.

Moeilijke start D2 Ruutvoorn

Na een tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben, was er afgelopen zaterdag weer een wedstrijd te zien van Ruutvoorn Dames 2. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen werd thuis gespeeld in d’Overtoom. Na een aantal jaar met elkaar in meisjes-A gespeeld te hebben, zijn de meiden van Ruutvoorn dit seizoen het nieuwe dames 2 geworden. Waar ze dit jaar in de derdeklasse spelen.

Door ziekte konden de coach en spelverdeler niet aanwezig zijn en hebben de speelsters het dan ook zonder wissels moeten doen. Zo hadden sommige speelsters andere rollen dan ze gewend waren en wat voor dit team dan ook de eerste competitiewedstrijd tegen de senioren was, begonnen de dames de wedstrijd dan ook een beetje rommelig. Het was lastig om mee te komen met de volleybalsters van Banzo/ Side out Dames 2, die duidelijk wat ouder waren en meer ervaring hadden.

Dit liet de eerste set score dan ook zien: 25-10 voor de tegenpartij Banzo /Side out.

In de 2e , 3e en 4e set kwam er wat meer van spelen en kwamen de dames dan ook iets dichterbij, maar ook deze 3 sets was de tegenstander te sterk en gingen de sets alle drie met 25-16 verloren.

Eindstand 0-4 in het voordeel van Banzo/ Side out.

Ondanks het scoreverschil laten de dames de kop niet hangen. Ze hopen aankomende zaterdag weer een wedstrijd te spelen. In Zwolle tegen Wythmen dames 2 en zullen dan alles wat ze in huis hebben laten zien.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500