Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Finale ‘Dicht op Vrijheid’ alleen online

Geplaatst op: 19 oktober 2020

Geen grande finale voor ‘Dicht op vrijheid’, maar een een eenvoudige bekendmaking van de prijswinnaars op de website van de SCAB. Dat is hoe de gedichtenwedstrijd in de gemeente Zwartewaterland op vrijdag 23 oktober eindigt.

Vanwege de toenemende zorgen om corona vindt de organiserende Stichting Culturele Activiteiten Bibliotheek Hasselt, de SCAB, het niet langer verantwoord om een bijeenkomst te houden.

Aanvankelijk was de bedoeling van de finale een groot feest te maken, compleet met optredens van Deventer stadstroubadour Maarten van Veen. In de voorbije weken was al besloten om met een afgeslankt programma te komen. Maar nu het coronavirus opnieuw om zich heen grijpt, is gekozen voor de online variant.

De dichtwedstrijd is begin dit jaar op touw gezet ter ere van de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. De prijsuitreiking moest in het voorjaar al worden uitgesteld vanwege de coronacrisis. De online bekendmaking van de winnende inzendingen is vrijdag 23 oktober om 20.00 uur op www.scabhasselt.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500