Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overstappen van autoverzekering: dat moet je nu doen!

Geplaatst op: 26 oktober 2020

De gemiddelde premies voor alle dekkingen, wat dus WA, WA beperkt casco en WA volledig casco zijn, zijn voor het eerst in jaren gedaald. Dit blijkt uit een onderzoek van Autoverzekering.nl, wat elk jaar kijkt naar de premiewijzigingen van autoverzekeringen. Met name een autoverzekering met een WA beperkt casco dekking is dit jaar een stuk goedkoper ten opzichte van 2019, de prijs hiervan is namelijk met maar liefst 8 procent gedaald in een jaar tijd. Waar je in 2019 bijvoorbeeld nog 480 euro per jaar moest betalen voor je beperkt casco verzekering, zul je in 2020 40 euro minder moeten betalen als je een nieuwe verzekering afsluit. Doordat de kosten van de autoverzekeringen op het moment vele lager liggen dan eerder is het verstandig om nu over te stappen naar een andere verzekeraar. Hierdoor zul je al snel tientallen euro’s per jaar kunnen besparen op je autoverzekering, wat natuurlijk altijd lekker meegenomen is. 

Hoogte van de daling verschilt per dekking

Zoals eerder al genoemd is, is de WA beperkt casco verzekering ten opzichte van 2019 het meest gedaald. Hierbij is dus sprake van een daling van maar liefst 8 procent. De andere twee dekkingen, oftewel WA en WA volledig casco, zijn ook een stukje goedkoper worden in vergelijking met vorig jaar, maar deze daling is wel een stuk kleiner dan bij een WA beperkt casco verzekering. De andere twee mogelijkheden bij een autoverzekering zijn namelijk gemiddeld met 2 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. Deze daling mag dan wel een stuk lager zijn, alsnog kan het een groot verschil maken bij een WA volledig casco autoverzekering. Dit komt doordat dit een erg dure dekking is, waardoor een kleine daling qua premie al ervoor kan zorgen dat je een goedkope autoverzekering met een WA volledig casco af kunt sluiten. Betaalde je in 2019 nog 800 euro per jaar voor een nieuwe verzekering? Dan zal deze verzekering in 2020 zo’n 26 euro goedkoper zijn.

Reden? Het afnemend aantal diefstallen!

De premies van de dekkingen van autoverzekeringen worden bepaald met behulp van een aantal verschillende factoren. Zo zul je met een WA beperkt casco of volledig casco dekking een vergoeding krijgen als je auto gestolen wordt. Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal diefstallen in 2019 nogal gedaald is, om precies te zijn met 9,3 procent. Door de afname van autodiefstallen is het risico voor de verzekeraar kleiner geworden, terwijl dit normaal gesproken juist hoge kostenposten zijn voor de maatschappijen. Minder diefstallen scheelt ze dus een hoop geld. Dit zie je zeker terug in de premiedaling van de verzekeringen met deze twee dekkingen. Een WA volledig casco verzekering is minder gedaald qua premie, wat komt doordat de verzekeraar hierbij ook de schade aan de eigen auto vergoed. In de afgelopen jaren zijn deze schades niet afgenomen, dus de premie is ook minder afgenomen dan de WA beperkt casco verzekeringen.

WA verzekering nog altijd duurder dan in 2018

Alhoewel de WA autoverzekering ten opzichte van 2019 een stukje goedkoper is geworden qua premie, is er in vergelijking met 2018 alsnog sprake van een stijging. Een WA verzekering is ten opzichte van twee jaar geleden op het moment namelijk maar liefst 10 procent duurder. De premies zijn de afgelopen jaren dus veel duurder geworden. Dit komt doordat deze dekking het minst winstgevend is voor de verzekeraars. De premies leveren minder op dan de vergoeding die de maatschappijen uit moeten keren aan klanten. Om dit te compenseren zijn de premies voor WA verzekeringen dus erg gestegen in de afgelopen jaren. Zodoende kan een verzekeraar alsnog winst maken bij deze dekking.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500