Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pieper Horizon voor derde jaar op podium bij ‘Beste B&B’

Geplaatst op: 2 november 2020

Pieper Horizon is in de categorie 4 tulpen de beste van Overijssel.

Met gepaste trots heeft Angelien Spijker voor het derde jaar op rij een podiumplaats in de wacht gesleept bij de wedstrijd ‘Beste bed and breakfast van Nederland’. De Pieper Horizon, geleden in de polder naast de Kamperzeedijk, won de tweede prijs in de categorie 4 tulpen. “Dat mede dankzij het team en de boerderijen om ons heen. Dankzij de boeren blijft dit een prachtig plekje in de rustige natuur”, vertelt Spijker.

Voor deze jaarlijkse wedstrijd hield de familie Spijker vorige week woensdag gespannen de website van de wedstrijdorganisator in de gaten. “De uitslag werd bekend gemaakt via internet. Best spannend. We zijn nu voor het derde jaar tweede geworden en dat is aardig lastig. Continu dezelfde kwaliteit leveren blijft een kunst. Maar gelukkig hebben onze gasten weer goede reviews achtergelaten waardoor we ook dit jaar de tweede prijs weer in ontvangst mochten nemen”, vult Angelien aan.

Ze begon de rustieke bed and breakfast vier jaar geleden met haar man Cor. Hij komt uit Breda, zij van de Kamperzeedijk. Samen kochten ze 12 jaar geleden een woning aan de Pieperpolder. Vier jaar geleden besloot het stel een B&B op te zetten waar ook mensen met een lichamelijke beperking goed kunnen vertoeven. Een luxe appartement middenin de oer-Hollandse polder waarbij het de gasten aan niets ontbreekt. “Mijn man en ik hebben ons hele leven al een band met de boerderij en het platteland. Het is heerlijk hier. Ik geniet d’r van om onze gasten te verwennen met streekproducten en vind het fijn om te merken dat ze hier echt tot rust kunnen komen”, vertelt de eigenaresse. Het feit dat het appartement zo goed is ingericht voor mensen met een beperking zorgt misschien nog wel voor een extra stukje waardering. “Hier heerst geen ziekenhuissfeer. En mensen kunnen hier ook verblijven met een begeleider omdat we daarvoor een extra appartementje onder hetzelfde dak hebben. Maar natuurlijk openen we de deuren ook voor mensen die geen hulp nodig hebben”, merkt Spijker op.

Een mooie podiumplaats zoals deze komt niet zomaar aanwaaien volgens Spijker: “Je bent er continu druk mee om het je gasten naar ’t zin te maken.” Ook de coronaperikelen zorgde ervoor dat het echtpaar extra scherp is: “Je let er toch op bij het schoonmaken. Overigens hebben wij ’t over het algemeen goed getroffen dit jaar. Maar dat verschilde nogal per B&B. Rust, dat is waarom de mensen juist hier komen. Daarnaast kunnen ze kennismaken met het leven op een boerderij. Er kan bij onze buren zelfs geknuffeld worden met een koe”, zegt Angelien enthousiast.

Ondertussen is alles al in gereedheid gebracht voor het bezoek later die middag. “Er komen weer nieuwe gasten”, concludeert Angelien maandagmiddag. Nuchter worden de titels weer voor het raampje gezet zodat iedere gast bij aankomst even herinnert wordt aan de verdiende titel. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan de bouw van een tweede huisje. “Naar verwachting kunnen we die vanaf mei 2021 ook als B&B gaan verhuren”, sluit Angelien af.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500