Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zoektocht naar een zwemstrandje

Geplaatst op: 3 november 2020

De gemeente wil samen met jongeren zoeken naar een mogelijk zwemstrandje rond Genemuiden. Dat blijkt uit de zogenoemde Leefbaarheidsplannen waarover de gemeenteraad volgende week donderdag spreekt. Een ‘chill- en zwemplek’ voor jongeren maakt onderdeel uit van die plannen.

Nu zwemmen jongeren op zomerse dagen op plekken die niet veilig zijn en waar zwemmen ook niet mag. Een wel veilige plek is daarom een wens van veel Genemuidenaren. Samen met de jeugd wil Zwartewaterland zoeken naar een locatie waar zwemmen veilig kan en waar zwemmers omwonenden en watersporters geen overlast bezorgen.

Een ander plan is een fietsroute langs het Zwartemeer. Dat is een van de mooiste plekken van de gemeente, maar fietsen met uitzicht op het water is nu niet mogelijk. De route zou ook het sluitstuk van een Rondje Zwartewaterland kunnen zijn.

In de Leefbaarheidsplannen mikt de gemeente ook op meer toeristen. Daarvoor, en voor de bewoners zelf, moeten wandelen rond de haven en op het Havenplein aantrekkelijk worden. Ook komen er digitale borden die bezoekers wijzen op de geneugten van Genemuiden en zes oplaadpunten. Verder wil Zwartewaterland onder meer de Jan van Arkelstraat herinrichten en onder meer het grasveld tegenover De Meente aantrekkelijker maken.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500