Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Admiraal de Ruyterstraat en Oranjestraat op de schop

Geplaatst op: 10 november 2020

Sinds deze week vinden er werkzaamheden plaats in de Oranjestraat in Genemuiden. Vanaf 12 november gaat ook de Admiraal de Ruyterstraat op de schop.

De werkzaamheden bestaan uit het verbeteren van de rijbanen, parkeerstroken en voetpaden. De werkzaamheden duren afhankelijk van de weersomstandigheden 4 tot 5 weken. Beide straten zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten voor alle verkeer.

Oranjestraat vijf weken dicht in twee fases

Op 9 november starten de wegwerkzaamheden in de Oranjestraat, tussen de Jan van Arkelstraat en de Prinses Margrietstraat. In dit gedeelte van de Oranjestraat brengt de aannemer onder de rijbaan een puinfundering aan. De rijbaan krijgt nieuwe bestrating. Het voetpad, aan de kant van de woningen met de oneven huisnummers, wordt opnieuw bestraat met nieuwe tegels.

De werkzaamheden duren ongeveer vijf weken en worden in twee fases uitgevoerd. De 1e fase bestaat uit het gedeelte vanaf de Prinses Margrietstraat tot de Zuster Kramerstraat. Fase 2 betreft het gedeelte vanaf de Zuster Kramerstraat richting de Jan van Arkelstraat. De Oranjestraat is ter plaatse van de werkzaamheden volledig afgesloten voor al het verkeer. Woningen blijven zoveel mogelijk via het voetpad bereikbaar.

Vier weken verkeershinder Admiraal de Ruyterstraat

Op 12 november beginnen de werkzaamheden in de Admiraal de Ruyterstraat, tussen de Karel Doormanstraat en Stuivenbergstraat. In dit gedeelte van de Admiraal de Ruyterstraat brengt de aannemer onder de rijbaan en parkeerstrook een puinfundering aan. De rijbaan krijgt nieuwe bestrating en de voetpaden worden opnieuw bestraat met de huidige tegels. Daarnaast verwijdert de aannemer de verhoogde banden rondom de groenvakken en verbetert hij het profiel van de bestrating. Hierdoor verbetert de afwatering en zijn bijvoorbeeld de straatkolken in het voetpad niet meer nodig. De werkzaamheden worden in één fase uitgevoerd en duren naar verwachting vier weken. Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgang voor het verkeer. Woningen blijven zoveel mogelijk via het voetpad bereikbaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500