Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Aanleg glasvezel in IJsselmuiden gaat door!

Geplaatst op: 24 november 2020

(Adv.) Goed nieuws voor de inwoners van IJsselmuiden. Er komt glasvezel! Tijdens de verlengde glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen in IJsselmuiden. IJsselmuiden is hiermee de eerste van vier kernen in gemeente Zwartewaterland en gemeente Kampen waar de aanleg van glasvezel wordt aangekondigd. De aannemer staat te popelen om de graafwerkzaamheden te starten en is inmiddels al druk met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg. Glasvezel is dus wéér een stapje dichterbij!

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Jan Willem Bloemen, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk: “Tijdens de campagne in IJsselmuiden is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste weken hebben wij gemerkt dat veel bewoners enthousiast zijn voor glasvezel en mede daardoor is een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!” In de drie kernen van gemeente Zwartewaterland loopt de campagne nog door tot 2 december.

Voorbereidende werkzaamheden aannemer

Achter de schermen is de aannemer al druk met de voorbereidende werkzaamheden. Materialen worden besteld, vergunningen aangevraagd en de detailplanning op basis van de verkochte abonnementen wordt uitgewerkt. Daarnaast start de aannemer binnen enkele weken ook al met de woningschouw. Dit betekent dat er iemand langsgaat bij de inwoners die een abonnement hebben afgesloten om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Inwoners worden hierover binnenkort persoonlijk geïnformeerd. De schouwwerkzaamheden worden naar verwachting begin volgend jaar afgerond. De planning is om in februari 2021 dan te kunnen starten met de graafwerkzaamheden in het gebied.

Inwoners van IJsselmuiden worden persoonlijk geïnformeerd

Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen nog tot 2 december de kans om zich aan te melden zonder extra aansluitkosten. Meer informatie over aanmelden is te vinden op de website gavoorglasvezel.nl. Via de postcodecheck op deze website kunnen inwoners ook de voortgang van de aanleg op hun adres volgen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500