Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waarschijnlijk weer geen vakantiereizen eerste helft 2021

Geplaatst op: 16 januari 2021

(Adv.) Dinsdagavond 12 januari riep premier Rutte de Nederlanders op om vooral niet op vakantie te gaan. De reisbranche reageerde geschokt, vooral omdat de premier tevens opriep om geen enkele vakantie te boeken. Reizen boeken voor de zomervakantie of de late herfst zijn daarmee ook uitgesloten voor de Nederlanders wanneer het dringende advies van de Nederlandse overheid gevolgd wordt. Een ‘klap in het gezicht’ van de reisbranche, waar vooral onbegrip is voor het feit dat het advies voor onbepaalde tijd geldt.

Maar wat betekent dit nou eigenlijk voor de gemiddelde Nederlander zelf? Het betekent vooral dat het er sterk op lijkt dat we heel 2021 weer in eigen land blijven. En met de huidige maatregelen betekent dat vooral thuis in de achtertuin of op het balkon, want reizen wordt nog altijd afgeraden.

Moedeloosheid en gebrek aan toekomstvisie

In de horeca-, evenementen- en reissector werd reikhalzend uitgekeken naar de nieuwe persconferentie, om te zien wanneer er weer begonnen kon worden met het maken van plannen. Na de mededelingen van Rutte sloeg de moedeloosheid toe. Gevreesd wordt voor tal van faillissementen wanneer de overheid niet met extra steunpakketten komt, pakketten die al door veel ondernemers aangevraagd zijn omdat zij anders de stekker uit de business kunnen trekken. De Koninklijke Horeca Nederland stelt zelfs dat 100% compensatie vanuit de overheid nodig is om de sector overeind te houden.

Op het moment van schrijven gelden de plannen tot 9 februari, maar is volledig onduidelijk wat de perspectieven na deze dag zullen zijn. Over heropening van horecabedrijven is nog niets gezegd en ook over reizen naar het buitenland is de onzekerheid groot.

Dus, wat gaan we nou eigenlijk doen?

Het is een optie om het vakantiebudget vast te houden en te hopen dat er weer reizen geboekt kunnen worden na februari. De run op reizen zal echter groot zijn, waardoor prijzen hoger uit gaan vallen en de beschikbaarheid van accommodaties laag is (zeker met het aantal faillissementen).

Veel Nederlanders overwegen daarom om zich nu alvast klaar te maken voor een vakantie in eigen land. Gewoon thuis, in de achtertuin of op het balkon omdat de kans op andere opties op dit moment nog steeds bijzonder klein lijkt.

Een goed moment om nu alvast te kijken naar de mogelijkheden voor de zomer dus. Een overkapping achter het huis kan de vakantieperiode aanzienlijk aantrekkelijker maken, net als een buitenkeuken, bij voorkeur met een oprolbaar windscherm voor optimaal gemak. Door nu alvast te kijken naar de mogelijkheden, kan veel bespaard worden op de kosten. En wie nu alvast begint met het maken van plannen, die kan toch nog het meeste uit de zomer halen zonder direct naar Spanje, Italië of Zweden af te reizen. We moeten er zelf maar het beste van maken!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500