Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 april 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wordt wielklem oplossing voor foutparkerende arbeidsmigrant?

Geplaatst op: 18 februari 2021

De gemeente gaat strenger optreden tegen foutparkerende arbeidsmigranten. Volgens wethouder Slingerland wordt gekeken wat wielklemmen kunnen betekenen in Zwartewaterland. Hij zei dat bij een behandeling van een brief van inwoners van Zwartsluis die het parkeerprobleem in het dorp aankaarten. Volgens Slingerland is het probleem in Genemuiden en Hasselt net zo groot.

Volgens Slingerland werken boetes niet altijd goed, omdat buitenlandse kentekens niet in de database van Justitie voorkomen. “Als je toch geen boetes hoeft te betalen, word je makkelijker”, aldus de wethouder. Volgens hem wordt er wel gewerkt aan dat probleem. Bij de handhaving kan sowieso ‘nog wel een tikkie bij’, vindt Slingerland.

Op langere termijn werkt de gemeente ook aan een oplossing. Zo is er aandacht voor verkeeroverlast in het nieuwe gemeentelijk verkeer- en vervoersplan. Bovendien buigt een werkgroep zich over de situatie van arbeidsmigranten in Zwartewaterland. De parkeerproblematiek is ook onderwerp van gesprek.

Volgens Slingerland gaat het om ‘een complex probleem’. “Anders was het al lang opgelost”, aldus de wethouder. “Er zijn simpelweg meer auto’s dan waarop de kernen zijn berekend.” De briefschrijvers uit Zwartsluis opperen onder meer een speciaal parkeerterrein voor arbeidsmigranten buiten het dorp. CDA’er Margreet Bosma kwam met de suggestie om te kijken naar een combinatie met zonnevelden. “Dan kun je buiten de kernen de auto’s parkeren onder de zonnepanelen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500