Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Corona heeft meerdere schoolklassen in de houdgreep

Geplaatst op: 12 maart 2021

De torenhoge besmettingscijfers in Genemuiden hebben ook invloed op het basisonderwijs. Bijna alle scholen hebben te maken (gehad) met klassen die noodgedwongen thuis zitten. Genemuiden Actueel maakte een rondje langs de velden.

Henk Kok, directeur van OBS De Vogelaar, vertelt dat hij momenteel één klas in quarantaine heeft zitten. “Die groep zit sinds gisteren thuis vanwege een besmetting onder het personeel. De kinderen gaan vijf dagen in quarantaine. Zodra ze negatief zijn getest, kunnen ze hier weer naartoe komen. Ouders die hun kind niet laten testen, moeten hun kind 10 dagen thuis houden. Als ze dan weer klachtenvrij zijn, mogen ze weer naar De Vogelaar.”

Op de reformatorische Rehobôthschool heeft groep 3b deze week thuis in quarantaine gezeten, weet locatiedirecteur Gerrit-Dinant ter Harmsel te vertellen. “De kinderen uit groep 3b die negatief zijn getest, konden vandaag weer op school komen. Ook hebben we in de andere groepen leerlingen of personeel in quarantaine zitten. Echter zijn deze mensen niet meer op school geweest vlak voordat ze klachten kregen. Daarom bleek uit bron- en contactonderzoek van de GGD dat niet meerdere klassen in quarantaine moesten.”

Ter Harmsel gaat ook in op de situatie bij de Eben-Haëzerschool: “Daar zit groep 5 in quarantaine vanwege een besmetting bij een personeelslid. Ook in andere klassen van de Eben-Haëzer zijn wat quarantainegevallen, maar ook in dat geval hoefden volgens de GGD geen complete groepen in quarantaine.”

Ook bij de Hervormde scholen merkt men de gevolgen van een coronapiek in Genemuiden. Groep 8 van IKC Johannes Bogerman zit momenteel thuis en ook op andere scholen zijn klassen in quarantaine. Directeur Evert Jan Kip: “Op de Johannes Calvijnschool is de rust weer wat teruggekeerd. De combigroep 3/4 is vanaf gisteren namelijk weer opgestart met de leerlingen die negatief zijn getest. Kinderen die niet zijn getest en maandag geen klachten hebben, mogen dan ook weer naar school. Onze leerkrachten zijn na de negatieve testuitslagen ook weer aan de slag gegaan. Hopelijk blijft het rustig en volgt er geen positieve uitslag, waardoor de groepen opnieuw thuis moeten blijven”, zegt Kip. De Maarten Lutherschool is tot dusver de dans ontsprongen. (Update: De combigroep 3/4 is vanaf vrijdag weer opgestart met de leerlingen die negatief zijn getest. De negatief geteste kinderen van groep 1 mochten vanaf vrijdag weer naar school.)

Het Ichthus lijkt de klap inmiddels achter de rug te hebben. Vorige week zaten de klassen uit de bovenbouw thuis. “Maar gelukkig zijn we er overheen. Maandag beginnen we daarom ook weer met de kinderopvang”, zegt locatiedirecteur Eva Stam namens het christelijke kindcentrum.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500