Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ingezonden bericht De Meente

Geplaatst op: 12 maart 2021

(Ingezonden) Met dit bericht willen wij u informeren over de stand van zaken in de Meente met betrekking tot het coronabeleid. Afgelopen maandag 9 maart is er in de persconferentie van de overheid aangegeven dat onder maatregelen versoepelingen met betrekking tot bezoek mogelijk zijn. Gelet op het hoge aantal besmettingen in Genemuiden is voor nu besloten om geen versoepelingen door te voeren.

De situatie in Genemuiden is dermate onoverzichtelijk dat het al bijna onverantwoord is om de huidige situatie te handhaven. Gelet op het feit dat het sociale aspect van bezoek steeds zwaarder begint te tellen voor de bewoners handhaven wij de bestaande bezoekregeling. Dit met de nadrukkelijke oproep aan iedere bewoner en bezoeker van zowel de Meente als de overige (aanleun)woningen om extra alert te zijn bij een bezoek en om de voorschriften na te leven.

De GGD heeft als aanvulling op de situatie in Genemuiden het zeer dringende advies gegeven aan huisgenoten van nauwe contacten (iemand die in contact geweest is met iemand met corona) om ook in quarantaine te gaan. Wij onderstrepen dit dringende advies voor betrokkenen bij de Meente.

In de komende periode komt het eropaan. Laten wij er samen voor zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft en dat de beperkte mogelijkheden die er zijn voor de bewoners niet weer teruggedraaid moeten worden.

Wij zijn als bestuur zeer bezorgd en rekenen op uw medewerking!

Voor de duidelijkheid herhalen wij de uitgangspunten, deze zijn voorschrift voor de zorgwoningen en een zeer dringend advies voor de overige (aanleun)woningen:

Voor het verpleeghuis is bezoek alléén mogelijk op afspraak (verplicht).

Maximaal één bezoeker per bezoekmoment met gedurende een week twee vaste bezoekers.

Geen kinderen op bezoek in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Vanaf 12 jaar valt het kind onder de bezoekregeling

Bij (milde) klachten stelt u het bezoek aan de Meente voor zeker één week uit!  (Laat u bij twijfel testen)

Wanneer u huisgenoten met (milde) klachten heeft, stelt u het bezoek aan de Meente voor zeker één week uit!  (Dit advies kan afwijken van de richtlijnen van de GGD)

Wanneer u of een huisgenoot positief getest zijn, of quarantaineplicht hebben, stelt u uw bezoek voor zeker één week uit. Dit kan afwijken van het advies dat de GGD u geeft.

Bezoek draagt altijd een mondkapje.

Houd anderhalve meter afstand.

Was of desinfecteer uw handen regelmatig.

Houd anderhalve meter afstand.

Na uw bezoek direct de Meente via de kortste weg weer verlaten

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500