Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vaccineren in Genemuiden binnenkort van start

Geplaatst op: 30 maart 2021

De komende maand mogen huisartsen in Overijssel beginnen met het geven van Covid-19 vaccinaties van Astra-Zeneca.

Door de overheid is een vaccinatieschema opgesteld en dat bepaalt dat huisartsen in Genemuiden eerdaags starten met het vaccineren van mensen uit 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarnaast krijgen mensen vanaf 18 jaar met een BMI hoger dan 40 ook voorrang. Tevens starten huisartsen binnenkort met niet-mobiele, thuiswonende patiënten die niet naar een GGD locatie kunnen gaan. Al deze mensen krijgen een uitnodiging thuis bezorgd, met daarop datum en plaats.

“Een deel van deze mensen hebben de huisartsen niet goed in beeld: dat zijn de mensen tussen 75 en 85 jaar, die al wel een oproep van de GGD hebben gekregen, maar daar niet heen konden. Wij weten van deze groep niet wie er al een vaccinatie gekregen heeft. We vragen deze mensen contact op te nemen met ‘de Steenpoort’, tel.038-3851200”, aldus de huisartsenpraktijk.

“Daarnaast vragen wij de mensen van 18 jaar en ouder die nog geen oproep voor een vaccinatie hebben gekregen, maar vanwege een lichamelijke beperking niet naar een GGD-locatie kunnen gaan, zich ook te melden bij de huisarts”, besluiten de huisartsen. Mensen die in aanraking komen voor een prik, worden via hun huisarts op de hoogte gehouden over de verdere gang van zaken.

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500